Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Fuat Oktay (αντιπρόεδρος): Η εκλογή Biden δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ

Fuat Oktay (αντιπρόεδρος): Η εκλογή Biden δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ
H προσδοκία της Άγκυρας από την Ουάσινγκτον είναι να αποφύγει μονόπλευρες πολιτικές έναντι του συμμάχου της στο ΝΑΤΟ ανέφερε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος.
Το αποτέλεσμα των εκλογών των ΗΠΑ δεν έχει αντίκτυπο στους δεσμούς με την Τουρκία, καθώς η Άγκυρα θα συνεχίσει να ενεργοποιεί κανάλια διπλωματίας με τον σύμμαχο του ΝΑΤΟ όπως έκανε πάντα, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay
«Οποιεσδήποτε εκλογές σε οποιαδήποτε χώρα, οποιαδήποτε αλλαγή στην εξουσία δεν αλλάζει τίποτα για εμάς.
Η Τουρκία έχει τα δικά της συμφέροντα και τη διπλωματία της", δήλωσε ο Fuat Oktay.
Επισημαίνοντας το γεγονός ότι η εκλογική διαδικασία ήταν «αρκετά ενδιαφέρουσα», ο Fuat Oktay δήλωσε ότι παρόλο που αναμένεται μεταβατική περίοδος, οι διμερείς σχέσεις θα συνεχιστούν ως συνήθως στην επόμενη περίοδο, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Όσον αφορά τα προβλήματα με τις ΗΠΑ, ο Fuat Oktay υπενθύμισε ότι ο επικεφαλής της Ομάδας (FETÖ), Fetullah Gülen, εξακολουθεί να διαμένει στις ΗΠΑ, παρά τα στοιχεία εναντίον του, αποδεικνύοντας ότι ήταν πίσω από το πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016 που σκοτώθηκαν 251 άτομα.
«Δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσικό για εμάς από το να απαιτήσουμε την έκδοσή του.
Θα αυξήσουμε την πίεση μας στο ζήτημα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.
Ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ δεν θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις τρομοκρατικές ομάδες στο μέλλον και προτιμούν να συνεργάζονται με τα κράτη» τόνισε ο αντιπρόεδρος.
«Στην προεκλογική του ομιλία, είδαμε ότι ο Biden υπονοούσε ότι θα συνέχιζε να ακολουθεί τις παλιές πολιτικές των ΗΠΑ που ξεκίνησαν πριν από αυτόν.
Ωστόσο, πιστεύω ότι οι πολιτικές του θα καταστούν σαφέστερες όταν γίνει και επίσημα πρόεδρος».
Ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε ότι η προσέγγιση της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ "φυσικά" ενδιαφέρει την Τουρκία, προσθέτοντας ότι η προσδοκία της Άγκυρας από την Ουάσινγκτον είναι να αποφύγει μονόπλευρες πολιτικές έναντι του συμμάχου της στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης