Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Άσκηση «Ηνίοχος 21» - Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη

Άσκηση «Ηνίοχος 21» - Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη
Μεικτός σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποίησε διέλευση πάνω από την Ακρόπολη

Ένα εντυπωσιακό θέαμα απόλαυσαν οι Αθηναίοι το μεσημέρι της Πέμπτης 22/4, όταν μαχητικά αεροσκάφη, που συμμετείχαν στην άσκηση «Ηνίοχος 21» πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη.
Η άσκηση, που ολοκληρώνεται σήμερα, λαμβάνει χώρα σε όλο του εύρος του FIR Αθηνών με τη συμμετοχή μαχητικών Rafale και Mirage 2000D από τη Γαλλία, F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, F/A 18 Hornet από την Ισπανία, και F-15 και F-16 από το Ισραήλ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει F-16, drones τύπου MQ-9 και ιπτάμενο τάνκερ τύπου KC-135.
Ο Καναδάς λαμβάνει μέρος με σύστημα CGI - Air Weapon Managers, ενώ η Κύπρος έχει στείλει ελικόπτερο AW 139. Πέντε ακόμα χώρες συμμετέχουν ως παρατηρητές: η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Μαχητικά Αεροσκάφη στην Ακρόπολη

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με κάθε τύπο μαχητικού που διαθέτει στον στόλο της (F-16, M-2000, M-2000-5, F-4), μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, όργανα ηλεκτρονικού πολέμου και Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα.
Το Πολεμικό Ναυτικό λαμβάνει μέρος με φρεγάτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων, κανονιοφόρους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης