Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan προς Μerkel: Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο

Erdogan προς Μerkel: Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο
Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειές της στο Αιγαίο, μετέφερε ο Erdogan στη Merkel κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης
Σχετικά Άρθρα

Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειές της στο Αιγαίο, ενώ η Τουρκία διατηρεί τη μετριοπαθή της στάση, διεμήνυσε ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan στη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel την Τετάρτη 5 Μαΐου κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης.
Σύμφωνα με δήλωση της Προεδρίας, ο Erdogan τόνισε επίσης ότι οι επαναπροωθήσεις των μεταναστών, οι οποίες είναι παράνομες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, έχουν αυξηθεί στην περιοχή καθώς οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας αναγκάζουν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στις τουρκικές ακτές, γεγονός που οδηγεί σε ανθρώπινες απώλειες. 
Η Τουρκία κατηγόρησε την Ελλάδα για μεγάλης ευρείας κλίμακας επαναπροωθήσεις και παράνομες απελάσεις μεταναστών, χωρίς να παρέχει πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου, κάτι που αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Επίσης, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «κλείνει τα μάτια» σε αυτό που η ίδια ονομάζει κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σύμφωνα δε με τους Τούρκους αξιωματούχους, στις 3 Μαρτίου, η Υπηρεσία Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών (Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες) δήλωσε ότι η πρακτική της Ελλάδας να ωθεί τους παράνομους μετανάστες στην Τουρκία ισοδυναμεί με σαφή παραβίαση της Σύμβασης για τους Πρόσφυγες του 1951, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και του νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης