Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέα επίθεση Soylu σε Ελλάδα: Η ελληνική ακτοφυλακή έριξε τρεις μετανάστες στη θάλασσα - Η ΕΕ μπορεί να κοιμηθεί

Νέα επίθεση Soylu σε Ελλάδα: Η ελληνική ακτοφυλακή έριξε τρεις μετανάστες στη θάλασσα - Η ΕΕ μπορεί να κοιμηθεί

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε βίντεο και μαρτυρίες

Σχετικά Άρθρα
Σε νέα προπαγάνδα κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Süleyman Soylu, κατηγορώντας την ελληνική ακτοφυλακή ότι έριξε μετανάστες στη θάλλασα, εκ των οποίων ο ένας έχασε τη ζωή του.
«Βαρβαρότητα, δολοφονία... Η ελληνική ακτοφυλακή πέταξε στη θάλασσα 3 μετανάστες στα ανοιχτά του Τσεσμέ Καρααντά, 2 από αυτούς διασώθηκαν, 1 πέθανε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η απόστολος της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μπορεί να κοιμηθεί. Η δολοφόνος Frontex πρέπει να λογοδοτήσει» αναφέρει σε μήνυμα που ανήρτησε στο twitter.

Μάλιστα, για να πείσει για τους ισχυρισμούς του, ο Soylu ανήρτησε και βίντεο με έναν εκ των διασωθέντων μεταναστών, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η ελληνική αστυνομία τους πήρε τα κινητά τηλέφωνα και τα χρήματα, και παρόλο που ένας συγγενής του είπε ότι δεν ήξερε κολύμπι, οι αστυνομικοί της ελληνικής ακτοφυλακής δεν το έλαβαν υπόψη τους και τους πέταξαν στη θάλασσα.

Ο μετανάστης, ο οποίος ανέφερε ότι ο συγγενής του πνίγηκε, δήλωσε ότι έφτασε στο νησί κολυμπώντας με τον άλλον που ήταν μαζί του και ότι σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής τους περισυνέλλεξαν.
Στην ανακοίνωση του τουρκικού Λιμενικού Σώματος αναφέρεται ότι διαπιστώθηκε ότι στο Καρααντά υπήρχαν παράτυποι μετανάστες στις 11.20 σήμερα κι ότι ένα σκάφος του Λιμενικού στάλθηκε στην περιοχή για να τους διασώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης