Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Απίστευτη πρόκληση από Τουρκία: Άσκηση κατάληψης ελληνικού νησιού και τοποθέτησης τουρκικής σημαίας

Απίστευτη πρόκληση από Τουρκία: Άσκηση κατάληψης ελληνικού νησιού και τοποθέτησης τουρκικής σημαίας
To Nordic Monitor υπογραμμίζει τη συνεχή στόχευση της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά αλλά και το γεγονός ότι ο φανταστικός εχθρός στις τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις είναι η Ελλάδα
Σε νέες προκλήσεις με στόχο την Ελλάδα προχώρησαν οι Τούρκοι. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της άσκησης «Γαλάζιας Πατρίδας» πραγματοποιήθηκε... πρόβα απόβασης σε ελληνικό νησί και τοποθέτησης τουρκικής σημαίας.
Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (21/4/2022), ενώ την τουρκική πρόκληση αποκάλυψε το Nordic Monitor.
Nordic.JPG
Σύμφωνα με το σχέδιο της άσκησης, ομάδες υποβρύχιας επίθεσης (SAT) άρχισαν να επιτίθενται σε στόχους στο νησί Yılancık στην Μαρμαρίδα, Β.Α. της Ρόδου. «Ενώ μια ομάδα έπεσε στο νερό από ένα ελικόπτερο, μια άλλη ομάδα πλησίασε το νησί υποβρύχια. Τις ομάδες συνόδευε άλλη ομάδα που κατέβηκε με αλεξίπτωτο στο νησί από ελικόπτερο. Αφού οι ομάδες κατέστρεψαν τους εχθρικούς στόχους, υψώθηκε η τουρκική σημαία στο κατειλημμένο νησί» σημειώνει ο συντάκτης του Nordic Monitor, επισημαίνοντας πως: «Αν και η άσκηση καλύπτει τρεις θάλασσες, εξακολουθεί να υπογραμμίζει τη συνεχή στόχευση της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά, όπως και το προηγούμενο έτος. Το επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι ο φανταστικός εχθρός στις επιχειρήσεις είναι η Ελλάδα».
aKAR.jpeg

Μέρος των ασκήσεων παρακολούθηκε και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, ο οποίος μίλησε σε ομάδα αξιωματικών, συμπεριλαμβανομένων των ξένων στρατιωτικών ακολούθων.

Akar1.png

Παρά το γεγονός ότι η άσκηση διεξήχθη στέλνοντας, μεταξύ άλλων, μήνυμα στην Ελλάδα, το υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο Twitter τόνισε ότι ο Akar τείνει χείρα φιλίας στην Ελλάδα. Ο ίδιος είπε ότι αναμένει από τη χώρα μας να είναι πιο ενεργή, κατηγορώντας την Ελλάδα πως καθυστερεί να συμμετάσχει σε διάλογο. Παράλληλα, δηλώνοντας ότι οι συναντήσεις των στρατιωτικών αντιπροσωπειών από την Ελλάδα και την Τουρκία θα πρέπει να συνεχιστούν, ο υπουργός είπε ότι θα ήθελαν να δουν σύντομα την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα.
Το Nordic Monitor υπενθυμίζει πως πρόσφατα η τουρκική αμυντική βιομηχανία Roketsan, παρουσίασε τον νέο της πύραυλο με ένα βίντεο προσομοίωσης που στοχεύαν ελληνικά νησιά. Οι ειδικοί που ανέλυσαν τις εικόνες για το Nordic Monitor είπαν ότι η τοποθεσία από όπου εκτοξεύονται οι πύραυλοι στο βίντεο είναι η ακτή του Çeşme στη δυτική Τουρκία και ότι ο δορυφορικός χάρτης στο βίντεο έχει αναπαραχθεί με μικρές αλλαγές. Δηλώνουν επίσης ότι οι πραγματικές νησίδες και οι βραχώδεις εικόνες που εμφανίζονται οπτικά στο βίντεο επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τις ακτές του Çeşme. Σε αυτή την περίπτωση, το μέρος που εμφανίζεται ως εχθρός στο βίντεο είναι το ελληνικό νησί της Χίου, το οποίο απέχει 4,1 μίλια από τις τουρκικές ακτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης