Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στην Κίνα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ – Συνάντηση με τον πρόεδρο Xi Jinping

Στην Κίνα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ – Συνάντηση με τον πρόεδρο Xi Jinping
Στην Κίνα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Στην Κίνα θα μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, την Κυριακή 5/5, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, στο πλαίσιο της πρώτης τέτοιας συνάντησης εδώ και έξι χρόνια.
Οι διμερείς συναντήσεις και διαβουλεύσεις έχουν πυκνώσει μετά τη σύνοδο Μπάιντεν-Σι το Νοέμβριο, στο περιθώριο της συνόδου του G20, οδηγώντας τη δύσκολη σινοαμερικανική σχέση σε τροχιά ομαλοποίησης.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης θα συναντήσει τον Σι κατά τη διήμερη επίσκεψή του που ξεκινά την Κυριακή.
Ο Μπλίνκεν θα επισκεφτεί την Κίνα αφότου ο Μπάιντεν και ο Σι συμφώνησαν στο Μπαλί τον Νοέμβριο ότι θα πρέπει να βρουν τρόπους να σταθεροποιήσουν την ταραχώδη σχέση ΗΠΑ-Κίνας.
Η επίσκεψή Μπλίνκεν σηματοδοτεί μια νέα φάση στις σχέσεις των δύο χωρών μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο που περιπλέχθηκε περαιτέρω από την πανδημία. Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν θα επισκεφθεί την Κίνα αργότερα φέτος.
«Αν ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αποφασίσει να συναντηθεί με τον υπουργό Μπλίνκεν, θα πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά σημάτων από τον Κινέζο ηγέτη ότι επιθυμεί να αλλάξει τον τόνο, αν όχι την ουσία, των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας», δήλωσε ο Ντένις Γουάιλντερ, κορυφαίος σύμβουλος του Τζορτζ Μπους στον Λευκό Οίκο για την Ασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης