Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τρόμος Yayci (Τούρκος Ναύαρχος ε.α.) για σεισμό: Χάνουμε τις θάλασσές μας, καταρρέει η Γαλάζια Πατρίδα

Τρόμος Yayci (Τούρκος Ναύαρχος ε.α.) για σεισμό: Χάνουμε τις θάλασσές μας, καταρρέει η Γαλάζια Πατρίδα
«Μια αλλαγή στο Iskenderun και στο Hatay μπορεί να μας κάνει να χάσουμε όλες τις θάλασσές μας» είπε ο Τούρκος ναύαρχος ε.α.
Το Iskenderun και το Hatay είναι η καρδιά της Γαλάζιας Πατρίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και οποιαδήποτε αλλαγή συμβεί σε αυτήν την περιοχή μπορεί να κάνει την Τουρκία να χάσει τις θάλασσές της, ανέφερε ο Τούρκος ναύαρχος ε.α. και εις εκ των εμπνευστών του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας Cihat Yaycı.
Όπως τόνισε, «Ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις εισαγωγές και εξαγωγές της Τουρκίας, την εξωτερική βοήθεια και την αμυντική βιομηχανία».
Ειδικότερα, ο Cihat Yaycı μίλησε πολύ για το Hatay, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές στους σεισμούς με επίκεντρο το Kahramanmaraş.
«Μια αλλαγή στο Iskenderun και στο Hatay μπορεί να μας κάνει να χάσουμε όλες τις θάλασσές μας.
Ως εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας, μπορώ να πω ότι το Iskenderun είναι η καρδιά της στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως και το Hatay.
Μια αλλαγή στο Iskenderun και στο Hatay μπορεί να μας κάνει να χάσουμε όλες μας τις θάλασσες, είναι τόσο κρίσιμα» είπε.
Κάνοντας αξιολογήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις του αναμενόμενου μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη, ο Yaycı είπε: «Κάνουμε το 90% των εισαγωγών και των εξαγωγών μας δια θαλάσσης.
Το 52% αυτού γίνεται από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και τα γύρω λιμάνια.
Η κατάρρευση αυτών των λιμανιών θα σταματήσει τις εισαγωγές και τις εξαγωγές μας, καθώς και την εξωτερική βοήθεια.
Η τουρκική Ναυτική Διοίκηση, έχει 2 βάσεις της εκεί, και σχεδόν 4 ναυπηγεία της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας είναι εδώ. Ένας σεισμός εδώ ( Κωνσταντινούπολη θα κατέρρεε την αμυντική μας βιομηχανία, τουλάχιστον από πλευράς ναυτιλίας)» κατέληξε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης