Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Αρχίζουμε τη διαδικασία για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ - Οι συνομιλίες με Σουηδία θα συνεχιστούν

Erdogan: Αρχίζουμε τη διαδικασία για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ - Οι συνομιλίες με Σουηδία θα συνεχιστούν
Ο πρόεδρος της Φινλανδίας σχολίασε ότι ο Erdogan είναι ένας από τους λίγους, εάν όχι ο μοναδικός, που συνομιλεί με όλους
Σχετικά Άρθρα

Την έναρξη της διαδικασίας επικύρωσης της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan.
Σε κοινές δηλώσεις με τον Φινλανδό πρόεδρο, Sauli Niinisto, ο Erdogan δήλωσε ότι η Φινλανδία έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Τουρκίας για την ασφάλεια που έθεσε η Άγκυρα προκειμένου να στηρίξει το αίτημα για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στη Συμμαχία.
Από την πλευρά του, ο Niinisto εξήρε τον Erdogan επισημαίνοντας ότι «είναι ένας από τους λίγους, εάν όχι ο μοναδικός, που συνομιλεί με όλους».
Η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Ωστόσο, η Άγκυρα ως αντάλλαγμα για την έγκριση των αιτημάτων, ζήτησε βήματα κι από τις δύο χώρες όσον αφορά το ζήτημα της τρομοκρατίας. Το Ελσίνκι και η Στοκχόλμη δεσμεύτηκαν να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανησυχίες στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο.
Η Άγκυρα, όμως, υποστηρίζει ότι ενώ η Φινλανδία εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στη συμφωνία, από τη Σουηδία χρειάζονται επιπλέον βήματα.
Ειδικά για τη Σουηδία, ο Erdogan υποστήριξε ότι η χώρα του έστειλε στη Στοκχόλμη μια λίστα με 120 τρομοκράτες και κανένας από αυτούς δεν έχει εκδοθεί.
Πάντως, ο Erdogan δήλωσε ότι οι συνομιλίες της Άγκυρας με τη Στοκχόλμη θα συνεχιστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης