Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος: Φανερή η αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία -Το 2028 στην Ελλάδα τα πρώτα F-35

Παναγιωτόπουλος: Φανερή η αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία -Το 2028 στην Ελλάδα τα πρώτα F-35
Στόχος των δύο πλευρών είναι να στείλουν ένα συμβολικό μήνυμα, ενώ πλέον είναι φανερή η αποκλιμάκωση της έντασης στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Το παρασκήνιο της επίσκεψής του στην Τουρκία την ερχόμενη Τρίτη, 4 Απριλίου, αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Χουλουσί Ακάρ.
Μιλώντας στο Mega, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι «προ ημερών, στο πλαίσιο των ανταλλαγών συλλυπητήριων μηνυμάτων και λόγω του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία, αλλά και της τραγωδίας των Τεμπών, ο ομόλογός μου πρότεινε να επισκεφθώ τις σεισμόπληκτες περιοχές. Δεν απέρριψα αυτή την πρόταση, έπρεπε όμως να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία, ασφαλώς πριν από το Πάσχα και την προεκλογική περίοδο, τη δική μας και την τουρκική. Επιλέξαμε τελικά την προσεχή Τρίτη, και θα πραγματοποιήσουμε μία επίσκεψη στις σεισμόπληκτες περιοχές».
Στόχος των δύο πλευρών είναι να στείλουν ένα συμβολικό μήνυμα, ενώ πλέον είναι φανερή η αποκλιμάκωση της έντασης στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας ότι επιθυμία της χώρας μας είναι να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά αυτή η αποκλιμάκωση.
«Εμείς συνεχίζουμε πάνω στις δικές μας στοχεύσεις, αλλά ας το δούμε ως ένα παράθυρο επικοινωνίας. Δεν πάω στην Τουρκία για να λύσουμε όλες τις διαφορές μας, αλλά πάω για να βοηθήσουμε, να εκπέμψουμε ένα μήνυμα. Κάποια πράγματα, όπως φυσικές καταστροφές και τραγωδίες, είναι πάνω από πολιτικούς ανταγωνισμούς, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο, και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως μοχλοί αποκλιμάκωσης», είπε.
«Δουλειά μας είναι να εντείνουμε την προσπάθεια για να αυξήσουμε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας. Η αποτροπή δεν ταυτίζεται με την άμυνα, είναι η προσπάθεια να αποθαρρύνουμε τον αντίπαλο. Πώς το κάνεις αυτό; Με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Συνεχίζουμε την προσπάθεια πιο εντατικά για να εξοπλίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε αυτές να κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Το 2028 τα πρώτα F-35 στην Ελλάδα»

Όσον αφορά την αγορά των F-35, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε πως το πρόγραμμα προχωρά, καθώς αποτελεί ειλημμένη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και έχει τη σύμφωνη γνώμη της αμερικανικής κυβέρνησης.
«Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις, με δυνατότητες απίστευτες όσον αφορά τη διασύνδεση με άλλα μέσα», είπε. Ο υπουργός Αμυνας συμπλήρωσε ότι τα πρώτα F-35 αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας το 2028.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης