Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία – Στο στόχαστρο πρόσωπα που συνδέονται με τις μυστικές υπηρεσίες

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία – Στο στόχαστρο πρόσωπα που συνδέονται με τις μυστικές υπηρεσίες
Κυρώσεις ΗΠΑ σε Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν σήμερα 5/6 κυρώσεις σε μέλη μιας ομάδας που συνδέεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για το ρόλο τους στις προσπάθειες της Μόσχας να αποσταθεροποιήσει τη δημοκρατία και να επηρεάσει τις εκλογές στη Μολδαβία, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Οι κυρώσεις στοχεύουν επτά άτομα, πολλά από τα οποία διατηρούν δεσμούς με ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Περιλαμβάνουν τον αρχηγό της ομάδας, Konstantin Prokopyevich Sapozhnikov, ο οποίος οργάνωσε το σχέδιο για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης της Μολδαβίας στις αρχές του 2023.
"Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν σήμερα ρίχνουν φως στις συνεχιζόμενες μυστικές προσπάθειες της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει τα δημοκρατικά έθνη. Οι επιχειρήσεις απόπειρας επιρροής της Ρωσίας εκμεταλλεύονται τις ανησυχίες των πολιτών αυτών των χωρών, για να αποσταθεροποιήσουν νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις για τα συμφέροντα της Μόσχας ", δήλωσε στη δήλωση ο Μπράιαν Νέλσον, υφυπουργός Οικονομικών για την τρομοκρατία και τις οικονομικές πληροφορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης