Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

«Σκληρή κόντρα» Ελλάδας - Τουρκίας: Όχι για την ΑΟΖ, ούτε την υφαλοκρηπίδα, αλλά για το... κοκορέτσι

«Σκληρή κόντρα» Ελλάδας - Τουρκίας: Όχι για την ΑΟΖ, ούτε την υφαλοκρηπίδα, αλλά για το... κοκορέτσι
Το κοκορέτσι είναι «kokoreç» είναι τουρκικό και αδίκως κατέλαβε την τέταρτη θέση στον Άτλαντα των Γεύσεων (Taste Atlas), σύμφωνα με την Daily Sabbah
Η Τουρκία και η Ελλάδα, που έχουν συναντηθεί στον αγώνα για την ιδιοκτησία της κουζίνας, βρίσκονται για άλλη μια φορά στην ημερήσια διάταξη για το σε ποια χώρα ανήκει το «kokoreç».
Το Taste Atlas, (Άτλαντας των Γεύσεων) γνωστό για την ανάδειξη των παραδοσιακών συνταγών, κατέταξε την ελληνική λιχουδιά «κοκορέτσι» πρώτη στη λίστα με τα καλύτερα πιάτα με προϊόντα από εντόσθια, ενώ το τουρκικό kokoreç, από την άλλη, κατέλαβε την τέταρτη θέση στην ίδια λίστα.
Το «κοκορέτσι» της Ελλάδας σημείωσε 4,6 βαθμούς στη λίστα και επιλέχθηκε ως το καλύτερο πιάτο στον κόσμο.
Άλλες τουρκικές γεύσεις, όπως η «Kelle paça çorbası» (σούπα με πρόβειο κεφάλι και πόδι) κατέλαβε την 11η θέση, ενώ η «işkembe çorbası» (σούπα πατσάς) κατέλαβε την 42η θέση.
Το Kokoreç είναι γνωστό ως μια από τις αγαπημένες τουρκικές «γεύσεις του δρόμου» (street food), όπως λέγονται τα εύκολα φαγητά που τρώγονται ακόμη και περπατώντας στη βόλτα.
Η επιλογή του Taste Atlas, το οποίο εμφάνιζε συχνά τουρκικές γεύσεις στις προηγούμενες λίστες του, έγινε ένα δημοφιλές «ζήτημα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια η διαφορά;


Το «κοκορέτσι» καθιερώνεται ως ελληνικό πιάτο από εντόσθια αρνιού ή κατσικιού, με αλβανική προέλευση.
Επισημαίνεται ότι ενώ στο kokoreç χρησιμοποιούνται μόνο έντερα, το «κοκορέτσι» περιλαμβάνει νεφρά και συκώτι.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν δημοσιεύσεις όπως «Το Kokoreç μας ανήκει», «Δεν θα το δώσουμε σε κανέναν» και «Το Kokoreç είναι τουρκική λιχουδιά».
Προηγουμένως, η συζήτηση για την απόδοση της ελληνικής κουζίνας σε τουρκικές λιχουδιές όπως ο μπακλαβάς, το cacık (τζατζίκι) και ο τουρκικός καφές είχε επίσης πυροδοτήσει αντιδράσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης