Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παρέμβαση - φωτιά του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Αποστολάκη για την 111 Πτέρυγα Μάχης και το χάος με τις εκρήξεις - Καρατομήθηκε ο διοικητής

Παρέμβαση - φωτιά του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Αποστολάκη για την 111 Πτέρυγα Μάχης και το χάος με τις εκρήξεις - Καρατομήθηκε ο διοικητής
Ο κ. Αποστολάκης αναφέρει ότι «υπάρχουν ευθύνες και αναμένουμε από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να διερευνήσουν εξονυχιστικά και με μεγάλη αυστηρότητα το θέμα και να δώσουν τις αναγκαίες εντολές, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, για να μην ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό σε κρίσιμες για την ασφάλεια της χώρας εγκαταστάσεις»
Σχετικά Άρθρα
«Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που βρέθηκε η 111 Πτέρυγα Μάχης, με τις εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών, την εκκένωση του αεροδρομίου και την απομάκρυνση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 για προληπτικούς λόγους, είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων, για να μάθουμε τι έφταιξε και η κατάσταση είχε αυτή την άσχημη εξέλιξη», τονίζει ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευάγγελος Αποστολάκης.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ θέτει τα εξής ερωτήματα:
Γιατί έφτασε η φωτιά στις εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης;
Αν είχε καθαριστεί ο χώρος, τι ήταν αυτό που πυροδότησε τα πυρομαχικά;
Ποιο είναι το σχέδιο πυρόσβεσης και γιατί απέτυχε;
Ο κ. Αποστολάκης αναφέρει ότι «υπάρχουν ευθύνες και αναμένουμε από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να διερευνήσουν εξονυχιστικά και με μεγάλη αυστηρότητα το θέμα και να δώσουν τις αναγκαίες εντολές, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, για να μην ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό σε κρίσιμες για την ασφάλεια της χώρας εγκαταστάσεις».
Σημειώνει, τέλος, ότι «έχει τεράστια σημασία για τη χώρα μας να μην εκτίθενται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από τέτοια πρωτοφανή γεγονότα».

Καρατομήθηκε ο διοικητής της 111ΠΜ για την πυρκαγιά στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο

Στην καρατόμηση του διοικητή της 111ΠΜ της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο, για λόγους πλημμελούς εφαρμογής μέτρων πυρασφάλειας φαίνεται πως προβαίνει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
Ειδικότερα τα συγκεκριμένα βλήματα που καταστράφηκαν δεν ήταν υψηλής τεχνολογίας ή τα πλέον κρίσιμα για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας γιατί σε μονάδα readiness δεν θα ήταν εκτός μονάδας.
Γεγονός είναι ότι αποθηκεύτηκαν όντως με τα ισχύοντα πρωτόκολλα για βλήματα με μεταλλικό περίβλημα, καθώς αποθηκεύτηκαν με τον τρόπο που έπρεπε.
Δεν υπήρχε θέμα μείωσης του αξιόμαχου και να μην έχουν τα απαραίτητα τα F-16, όπως έγραφε νωρίτερα το ΒΝ.

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τη Νέα Αγχίαλο διέταξε ο Νίκος Δένδιας

Το πρωί της Παρασκευής 28/7 κατεπείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα σε δηλώσεις του πως «το τι συνέβη θα διερευνηθεί, αν υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν».
«Ζήτησα τον επανέλεγχο των σχεδίων πυρασφάλειας όλων των στρατοπέδων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του υλικού αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα», είπε.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Δένδια:

«Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό της πυρκαγιάς στην Αγχίαλο σε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης στην περιοχή Καραβά της Μαγνησίας, έχω λάβει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Ζήτησα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ήδη εκδόθηκε η απόφαση διενέργειάς της από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν στο ακέραιο. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας για την ίδια την 111 Πτέρυγα Μάχης στο ευρύ πλαίσιο.
Ζήτησα τον έλεγχο των συστημάτων πυρασφάλειας όλων των σχηματισμών, όλων των στρατοπέδων, όπως και των πάσης φύσεως στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πατρίδας μας. Ζήτησα τον επανέλεγχο των σχεδίων πυρασφάλειας όλων των στρατοπέδων, όλων των μονάδων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να σας διαβεβαιώσω.
Η ασφάλεια του προσωπικού των εγκαταστάσεων, του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα των κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, για την παρούσα κυβέρνηση. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης