Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σάλος με τα ελικόπτερα του στρατού βυθισμένα στο νερό - Σοκαριστικές φωτογραφίες και θύελλα αντιδράσεων

Σάλος με τα ελικόπτερα του στρατού βυθισμένα στο νερό - Σοκαριστικές φωτογραφίες και θύελλα αντιδράσεων
Oι φωτογραφίες των πανάκριβων επιθετικών ελικοπτέρων Apache να κολυμπάνε στο νερό προκαλούν σοκ
Οι επιπλέον φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο αφορούν χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη η μεταφορά των ελικοπτέρων προς στεγνό τμήμα της πίστας του αεροδρομίου (Α/Στεφανοβικείου) του Βόλου.
Αυτό τονίζει το Γενικό Επιτελείο Στρατού προσθέτοντας ότι όλα τα ελικόπτερα είναι ασφαλή.
Ωστόσο οι φωτογραφίες των πανάκριβων επιθετικών ελικοπτέρων Apache να κολυμπάνε στο νερό προκαλούν σοκ.
helicopter_1.JPG

Ελικόπτερα Heuy, τα οποία στις φωτογραφίες φαίνονται με προστατευτικά καλύμματα στις εξατμίσεις και άλλα μέρη τους.
Το ΓΕΣ ισχυρίζεται ότι είναι παροπλισμένα.
hioui_a.JPG
Στο βάθος της φωτογραφίας φαίνεται το κτήριο του 307 Εργοστασίου Βάσης ελικοπτέρων.
Το εργοστάσιο έχει ηλεκτρονικά υλικά δεκάδων εκατομμυρίων και πολύ ευαίσθητο υλικό.
Ερώτημα είναι εάν πλημμύρισε και αυτό.
hioui.JPG

Τι λέει το ΓΕΣ

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό, απαντά το ΓΕΣ με τα ελικόπτερα να κολυμπάνε στο νερό μετά τις πλημμύρες.
Αναλυτικά, η απάντηση του ΓΕΣ για τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο:
«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.
Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή.
Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει».

Πολιτική κόντρα

Το θέαμα των στρατιωτικών ελικοπτέρων προκάλεσε και πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και μερίδα των ΜΜΕ για διασπορά ψευδών ειδήσεων με την αξιωματική αντιπολίτευση να ανταποδίδει τα πυρά.
«Ενώ το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και οι πολίτες μεγάλων περιοχών αντιμετωπίζουν το πιο έντονο φυσικό φαινόμενο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της χώρας, διάφοροι βρήκαν ακόμα μία ευκαιρία για διασπορά αλλεπάλληλων fake news» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Μαρινάκης.
Σημειώνει ότι σήμερα είδαμε κάποια μέσα να χτυπούν πισώπλατα με πρωτοφανή ψεύδη τις Ένοπλες Δυνάμεις, που, όπως αναφέρει, προσπαθούν με κάθε τρόπο και σε αντίξοες συνθήκες να βοηθήσουν τους πολίτες στις πλημμυρισμένες περιοχές. «Τα fake news διαψεύστηκαν πανηγυρικά, αφού πρώτα είχε προλάβει να τα υιοθετήσει υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» υπογραμμίζει.
Επίσης ο κ. Μαρινάκης επισημαίνει ότι «χθες στην αξιωματική αντιπολίτευση ανακάλυψαν υποτιθέμενες εισηγήσεις επιστημόνων που προέβλεπαν την ένταση του φαινομένου και δεν έγιναν δεκτές, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ, ενώ έτερος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ενδεχόμενη απόκρυψη νεκρών. Αποκορύφωμα της χυδαιότητας αποτέλεσε η διακίνηση της ψευδούς είδησης περί δήθεν σπασίματος φράγματος για να σωθεί η Καρδίτσα σε βάρος άλλων περιοχών».
Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει «τη στιγμή που οι διασώστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωση συμπολιτών μας, οι "συνήθεις ύποπτοι" βρήκαν άλλη μία ευκαιρία να παίξουν το φτηνό μικροπολιτικό παιχνίδι τους. Τους καλούμε να δείξουν, έστω και τώρα, τον ελάχιστο σεβασμό σε εκείνους που επιχειρούν κάτω από αντίξοες συνθήκες στις πλημμυρισμένες περιοχές και στους ανθρώπους που αγωνιούν».
heilc.JPG

ΣΥΡΙΖΑ: Οι κατηγορίες για fake news δεν αποτελούν απάντηση αλλά παραδοχή των ευθυνών της κυβέρνησης

«Την ώρα που το πανελλήνιο βλέπει με τα ίδια του τα μάτια τις εικόνες από την πλημμυρισμένη βάση το Στεφανοβίκειο, ο κ. Μαρινάκης μιλάει για fake news επικαλούμενος την ανακοίνωση του ΓΕΣ, ότι τα ελικόπτερα είναι παροπλισμένα», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέργιος Καλπάκης. «Αλήθεια, είναι υπερήφανη η κυβέρνηση γι' αυτές τις εικόνες; Οι δε νέες αποκαλύψεις του Documento δείχνουν και εν ενέργεια Απάτσι να έχουν βυθιστεί στο νερό εκθέτοντας ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων», προσθέτει.
Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπος, σημειώνει: «Μας κατηγορεί για fake news ο κ. Μαρινάκης, επειδή θέσαμε ερωτήματα αναφορικά με την προκλητική αδράνεια και ανεπάρκειά της κυβέρνησης, ενώ γνώριζε τις καιρικές συνθήκες και τις εισηγήσεις εκκένωσης».
«Είναι fake news οι χάρτες του Meteo, που προέβλεψαν με ακρίβεια από την Κυριακή το μεσημέρι την ακραία επικινδυνότητα της βροχόπτωσης στη Θεσσαλία; Είναι μήπως fake news ότι μήνυμα από το 112 στάλθηκε στα χωριά της Καρδίτσας με τεράστια καθυστέρηση και όχι για εκκένωση; Αν θέλει, ας κατηγορήσει και την Καθημερινή για fake news ο κ. Μαρινάκης, που σήμερα περιγράφει με λεπτομέρειες το αλαλούμ μεταξύ των Υπουργείων Πολιτικής Προστασίας και Εθνικής 'Αμυνας και τα σοβαρότατα ελλείμματα στα ελικόπτερα. Ή μήπως είναι fake news το δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει ενημέρωση για τον αριθμό των συνανθρώπων μας που αγνοούνται;», συνεχίζει και καταλήγει:
«Οι δικαιολογίες τελείωσαν κύριε Μαρινάκη. Η χώρα ζει τις τραγικές συνέπειες της ανεπάρκειας και των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησής σας. Και οφείλετε τουλάχιστον να δίνετε πειστικές απαντήσεις και όχι να πετάτε την μπάλα στην εξέδρα κατηγορώντας ακόμα μια φορά την αντιπολίτευση».

Καμμένος: Δηλαδή εγώ μέχρι το 2019 πέταγα με... ανενεργά ελικόπτερα; – Κάποιοι θέλουν να τα απενεργοποιήσουν

Πυρά προς το Αρχηγείο ΓΕΕΘΑ εξαπολύει ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με αφορμή τους ισχυρισμούς ότι τα ελικόπτερα Heuy στο Στεφανοβίκειο, που πνίγηκαν από το νερό της κακοκαιρίας Daniel, είναι παροπλισμένα.
«Αποφεύγω να μιλάω αλλά να προσπαθεί να πείσει το γραφείο τύπου του ΑΓΕΕΘΑ το ΓΕΣ ότι εγώ πέταγα μέχρι τον Νοέμβριο του 2019 με ‘’ανενεργά ελικόπτερα’’ επειδή θέλουν κάποιοι να τα απενεργοποιήσουν παρά το ότι παραλάβαμε νέα ανταλλακτικά για να προμηθευτούνε νέα ελικόπτερα ξεπερνάει τα όρια», σημείωσε ο κ. Καμμένος στο Twitter.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης