Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΓΕΕΘΑ: Αποστολή Υγειονομικού Προσωπικού και Ανθρωπιστικής Βοήθειας στη Λιβύη

ΓΕΕΘΑ: Αποστολή Υγειονομικού Προσωπικού και Ανθρωπιστικής Βοήθειας στη Λιβύη
Στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Λιβύη, συμμετέχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ), καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ
Αναχώρησε σήμερα, Κυριακή 17/9, στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη, κατόπιν εντολών της Ηγεσίας με διαταγή του ΓΕΕΘΑ, Αεροσκάφος (Α/Φ) C-130 από την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας με προορισμό το αεροδρόμιο El Beida la Abraq της πόλης Bayda.
Στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Λιβύη, συμμετέχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ), καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε να παρέχει Α΄ Βοήθειες και υγειονομική κάλυψη Πεδίου Μάχης και Ειδικών Επιχειρήσεων.
Επιπλέον, η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεωνσυνίσταται και στην διάθεση 2 τόνων εφοδίων και ειδών πρώτης ανάγκης και 1 τόνου φαρμακευτικού υλικού. Την διαδικασία αναχώρησης της αποστολής επέβλεψε ο Διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης.
Σημειώνεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να συνδράμουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πληγέντων από την κακοκαιρία «DANIEL» στην χώρα μας, αλλά συγχρόνως συμπαρίστανται και συντρέχουν τον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης που επλήγη με πρωτοφανή σφοδρότητα από την ίδια φυσική καταστροφή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης