Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μέση Ανατολή - Εμπλοκή της Ελλάδας στην ανάφλεξη: Η 112 πτέρυγα μάχης της Ελευσίνας γίνεται βάση των ΗΠΑ λόγω Ισραήλ

Μέση Ανατολή - Εμπλοκή της Ελλάδας στην ανάφλεξη: Η 112 πτέρυγα μάχης της Ελευσίνας γίνεται βάση των ΗΠΑ λόγω Ισραήλ
Για μία ακόμη φορά η ελληνική απάντηση σε ένα νατοϊκό κάλεσμα υπήρξε θετική
Μετά την Σούδα και την Αλεξανδρούπολη οι ΗΠΑ φαίνεται πως εγκαθιστούν άλλη μία νατοϊκή βάση σε ελληνικά εδάφη και ειδικότερα αυτήν της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα.
Η σχετική απόφαση σχετίζεται με την ευθεία, πλέον, παρέμβαση των Αμερικανών στην σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Hamas - ανάφλεξη που σταδιακά να αναβαθμίζεται σε έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο.
Ως εκ τούτου, μετά τη δέσμευση των Αμερικανών να επιδείξουν πλήρη και έμπρακτη στήριξη στο Ισραήλ, έρχεται η επιλογή της χώρας μας ως κρίσιμου γεωπολιτικού κόμβου, προκειμένου να εγκατασταθεί άλλη μία βάση των αμερικανικών στρατευμάτων.
Φυσικά, για μία ακόμη φορά η ελληνική απάντηση στο νατοϊκό κάλεσμα υπήρξε θετική.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ, αν και στην Ελευσίνα πρόκειται να μετασταθμεύσουν πολυάριθμα αμερικανικά αεροσκάφη, διαβεβαιώνεται πως αυτά δεν θα είναι μαχητικά.
Σε κάθε περίπτωση, η εγκατάσταση ενός «αμερικανικού κόμβου» για την Μέση Ανατολή στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται να εμπλέξει τη χώρα μας ακόμα ενεργότερα στην πολεμική ανάφλεξη, και μάλιστα στο πλευρό των νατοϊκών δυνάμεων. 
Κάτι που θα καταστήσει ιδιαίτερα ευαίσθητη τη γεωπολιτική θέση της χώρας μας, ιδίως από την στιγμή που έχει ήδη δεσμευτεί διπλωματικά σε αμυντικές συμφωνίες με το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης