Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γερουσιαστής Ραπτάκης: Η Τουρκία δεν θα πάρει και δεν πρέπει να πάρει τα F-16 αν δεν δώσει πίσω, στη Ρωσία, τα S-400

Γερουσιαστής Ραπτάκης: Η Τουρκία δεν θα πάρει και δεν πρέπει να πάρει τα F-16 αν δεν δώσει πίσω, στη Ρωσία, τα S-400
Ερωτηθείς ο κ. Ραπτάκης για την επιστολική ψήφο που θα ισχύσει για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές σημείωσε πως «έχει κάνει καλή δουλειά η κυβέρνηση, αλλά ακόμα θέλει λίγο δουλειά»
Την πάγια θέση της Αμερικής για ειρήνη στην περιοχή υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Λεωνίδας Ραπτάκης, γερουσιαστής Rhode Island και πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, σχετικά με τη στάση Erdogan και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τονίζοντας πως η Αμερική παρακολουθεί στενά όσα διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σημείωσε ως θετικό την ηρεμία των τελευταίων 10 μήνες ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκίας, ενώ χαρακτήρισε «καλή ευκαιρία» την επίσκεψη Erdogan στην ΑΘήνα και τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμη και αν διαρκέσει μόλις έξι ώρες.
Σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως κατά την ολιγόωρη επίσκεψη δεν περιμένουν καμία αλλαγή, όμως παρακολουθείται με προσοχή, σημειώνοντας την ανησυχία του για το τι μπορεί να πει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο Τούρκος πρόεδρος «λέει ένα θέμα την μία μέρα, αλλάζει την επόμενη. Πρέπει να ξέρουμε πόσο σοβαρός θα είναι».
Την προσωπική του πεποίθηση αλλά και άποψη πως η Τουρκία δεν θα πάρει και δεν πρέπει να πάρει τα F16 αν δεν δώσει πίσω, στη Ρωσία, τα S 400.
Αναφορικά με το αεροπλανοφόρο που έφτασε στη Σούδα το Σαββατοκύριακο τόνισε ο κ. Ραπτάκης πως «αυτό σηματοδοτεί την αξία της Ελλάδας. Από την Αλεξανδρούπολη έως τον Βόλο, τη Λάρισα, την Καλαμάτα, τη Σούδα δείχνει πως η Ελλάδα και η Αμερική είναι μαζί. Πως η Αμερική υποστηρίζει την Ελλάδα, ενώ δεν έχω δει καλύτερα τις μεταξύ τους σχέσεις τα τελευταία 4-5 χρόνια».
«Η Ανατολική Μεσόγειος είναι επικίνδυνη και οι μόνες χώρες που η Αμερική μπορεί να έχει εμπιστοσύνη είναι η Ελλάδα και η Κύπρος» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
Ερωτηθείς για τις αμερικανικές εκλογές σημείωσε πως βλέπει να ανακάμπτει ο Trump και ξεκαθαρίζοντας πως ακόμη και αν υπάρξει αλλαγή ηγεσίας των ΗΠΑ, με την επιστροφή Τραμπ, δεν μπορεί να επηρεάσει σε κάτι τη σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα με φόντο τα ελληνοτουρκικά γιατί, όπως τόνισε, «υπάρχει το Κογκρέσο. Ο πρόεδρος δεν μπορεί να κάνει κάτι μόνος του, χωρίς να συμφωνήσει το Κογκρέσο», φέρνοντας ως παράδειγμα το μπλόκο των F-35 στην Τουρκία αλλά και τα F-16.
Μεταξύ άλλων υπογράμμισε τη σημασία της παρουσίας των Ελληνοαμερικανών στο Κογκρέσο σημειώνοντας πως «και Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί και εμείς οι Ελληνοαμερικανοί που είμαστε εκλεγμένοι, είμαστε ενωμένοι για τα θέματα, για την Ελλάδα και για την Κύπρο. Δεν έχει αλλάξει αυτό το θέμα».
Ερωτηθείς ο κ. Ραπτάκης για την επιστολική ψήφο που θα ισχύσει για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές σημείωσε πως «έχει κάνει καλή δουλειά η κυβέρνηση, αλλά ακόμα θέλει λίγο δουλειά» σημειώνοντας τη σημασία του να μπορούν να ψηφίζουν και οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό.
Τέλος αναφορικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα σημείωσε πως το 2021 ψήφισαν για την ένωση των Μαρμάρων υπογραμμίζοντας πως αυτό πρέπει να γίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης