Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Bloomberg: Η Ελλάδα θα δίνει προσωρινή βίζα σε Τούρκους

Bloomberg: Η Ελλάδα θα δίνει προσωρινή βίζα σε Τούρκους
Προσωρινή βίζα για Τούρκους πολίτες
Βίζα σε Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται ορισμένα από τα νησιά του Αιγαίου για περιορισμένο χρονικό διάστημα θα δίνει η Ελλάδα, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Bloomberg.
Η πρωτοβουλία ενδέχεται να ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan στην Αθήνα την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου για το Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου.
Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την απόφαση της Αθήνας να χορηγήσει αυτήν την προσωρινή βίζα, πρόσθεσε η μία από τις πηγές.
«Υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση, η οποία πηγαίνει πολύ καλά, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» δήλωσε για το θέμα ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ τη Δευτέρα. «Δεν είναι θέμα συμφωνίας με την Τουρκία.
Είναι απόφασή μας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γιατί ανήκουμε στη Σένγκεν» είπε ο υπουργός.
Η αναβίωση του προσωρινού μέτρου για την έκδοση θεωρήσεων θα δώσει ώθηση στον τουριστικό τομέα στα ελληνικά νησιά και θα ενθαρρύνει την οικονομική δραστηριότητα μεταξύ των δύο χωρών.
Δείχνει επίσης ότι η Τουρκία και η Ελλάδα σταδιακά αφήνουν πίσω τους την περίοδο της αυξημένης έντασης που τους έφερε κοντά στον πόλεμο το 2020, σημειώνει το πρακτορείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης