Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Υπήρξαν αποτελέσματα στο διμερές επίπεδο με την Γκάνα - Είναι μία χώρα που έχει σημασία για την Ελλάδα

Δένδιας: Υπήρξαν αποτελέσματα στο διμερές επίπεδο με την Γκάνα - Είναι μία χώρα που έχει σημασία για την Ελλάδα
"Eίναι καλό να εντείνουμε τις διμερείς επαφές μας με αυτή τη χώρα, που παίζει επίσης έναν σημαντικό ρόλο για την προσπάθεια ειρήνευσης στην Υποσαχάρια Αφρική», ανέφερε ο Ν. Δένδιας για τη Γκάνα
«Υπήρξαν αποτελέσματα στο διμερές επίπεδο με την Γκάνα. Είχα την ευκαιρία να προωθήσω το ζήτημα της υπογραφής ενός μνημονίου στρατιωτικής εκπαίδευσης μεταξύ των δύο χωρών μας», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδιας.
Ο κ. Δένδιας, μετά τις διμερείς επαφές που είχε στην Γκάνα και τη συμμετοχή του στην Υπουργική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών, για την Υποστήριξη των Επιχειρήσεων Ειρήνης, σε δηλώσεις το βράδυ της Τρίτης 5/12 ανέφερε πως «βρέθηκα σήμερα στην Άκκρα, στην Υπουργική Διάσκεψη που οργανώνεται από τα Ηνωμένα Έθνη για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις.
Ως γνωστόν, η χώρα μας επιδιώκει έναν σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. «Τρέχουμε» τις τρεις εκστρατείες μας, την εκστρατεία για το Συμβούλιο Ασφαλείας, την εκστρατεία για την προεδρία της Γενικής Συνέλευσης και την εκστρατεία για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".
Στο διμερές επίπεδο, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον ομόλογό του, τον Υπουργό Άμυνας της Γκάνας, Dominic Nitiwul, την Shirley Botchwey, Υπουργό Εξωτερικών της Γκάνας, όπως επίσης και με τον Βοηθό του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Jean Pierre Lacroix, αλλά και τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλη Γιωργάλλα.
«Θεωρώ ότι υπήρξαν αποτελέσματα στο διμερές επίπεδο με την Γκάνα. Είχα την ευκαιρία να προωθήσω το ζήτημα της υπογραφής ενός μνημονίου στρατιωτικής εκπαίδευσης μεταξύ των δύο χωρών μας. Αυτό είναι κατ’ ακολουθία ενός μνημονίου κατανόησης που είχα υπογράψει με την Γκάνα ως Υπουργός Εξωτερικών, σε προηγούμενη επίσκεψή μου.
Η Γκάνα είναι μία χώρα που έχει σημασία για την Ελλάδα. Είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχει υπογράψει την UNCLOS, τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και είναι επίσης ένα από τα σημαντικά μέλη του Συλλόγου Φίλων της UNCLOS. Κατά συνέπεια, θα ήθελα να πω ότι είναι καλό να εντείνουμε τις διμερείς επαφές μας με αυτή τη χώρα, που παίζει επίσης έναν σημαντικό ρόλο για την προσπάθεια ειρήνευσης στην Υποσαχάρια Αφρική», κατέληξε ο κ. Δένδιας.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης