Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η κουμπαριά Erdogan με τον Κώστα Καραμανλή, το Harvard και η ιδιαίτερη σχέση με την Ντόρα Μπακογιάννη

Η κουμπαριά Erdogan με τον Κώστα Καραμανλή, το Harvard και η ιδιαίτερη σχέση με την Ντόρα Μπακογιάννη
Τι συνδέει Κώστα Καραμανλή και Ντόρα Μπακογιάννη με τον τούρκο πρόεδρο;
Δύο μήνες μετά την πρώτη τους συνάντηση στην Αθήνα το 2004, ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας, Erdogan, έγινε κουμπάρος με τον Κώστα Καραμανλή.
Ο Erdogan πάντρεψε τότε την κόρη του...
Μαζί με τον Κώστα Καραμανλή, μάρτυρες στον πολιτικό γάμο της κόρης του τούρκου ηγέτη, Esra ήταν ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Αντριάν Ναστάζ, και ο ηγέτης του Πακιστάν, στρατηγός Mousaraf.
Η τελετή έγινε στο συνεδριακό “Λουτφί Κιρντάρ”, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, παρουσία 7.500 καλεσμένων.
Ο Erdogan χαρακτήρισε το γεγονός ως “συνάντηση πολιτισμών”, ενώ ο Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει: “Πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο”.

Η ιδιαίτερη σχέση του Erdogan με τη Ντόρα Μπακογιάννη

Πάντως ο Τούρκος πρόεδρος έχει κοινά σημεία και με τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Η ίδια έχει δηλώσει ότι “ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης αποφοίτησε από το Χάρβαρντ μαζί με τον Bilal Erdogan.
Όταν ήταν η αποφοίτησή τους, ήταν εκεί δύο μεγάλες οικογένειες οι οποίες χαιρόντουσαν για τα παιδιά τους. Η μία οικογένεια ήμασταν εμείς και η άλλη οικογένεια ήταν ο Erdogan. Από τότε δηλαδή γνωρίζονται οι δύο”.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 30 Μαΐου 2017, ο πρόεδρος της Τουρκίας, τηλεφώνησε στη Ντόρα Μπακογιάννη για να της εκφράσει τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του πατέρα της και πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο Erdogan τόνισε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας Έλληνας πολιτικός που εργάστηκε αληθινά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, άφησε μεγάλη παρακαταθήκη, ήταν ρεαλιστής και μεγάλος ευρωπαϊστής.
Έναν χρόνο αργότερα, ο ίδιος ο Erdogan την προσκάλεσε στην ορκωμοσία του, μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας τον Ιούνιο του 2018.
Τον Μάρτιο του 2022 και μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη, η σύζυγος του Τούρκου προέδρου, Εμινέ, έστειλε στην Ντόρα Μπακογιάννη δώρο το βιβλίο της και εκείνη ανταπέδωσε με το βιβλίο της Μαρίκας Μητσοτάκη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης