Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δεν πέρασε απαρατήρητος ο «βαθύς τεμενάς» του Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργου Γεραπετρίτη, στον Τούρκο πρόεδρο Tayyip Erdogan

Δεν πέρασε απαρατήρητος ο «βαθύς τεμενάς» του Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργου Γεραπετρίτη, στον Τούρκο πρόεδρο Tayyip Erdogan
Ο υπουργός Γεραπετρίτης υποκλίθηκε τον Πρόεδρο Erdogan...
Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινή γνώμη η υπόκλιση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, κατά την είσοδο του δεύτερου στο Προεδρικό Μέγαρο.
Μάλιστα, σχετική αναφορά γίνεται και στα τουρκικά μίντια.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Haberler, «πριν από τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη, τον Erdogan υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Ελλάδας Κατερίνα Σακελαροπούλου στο Προεδρικό Κέντρο.
Την ώρα που ο Erdogan έμπαινε, η υπόκλιση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γεραπετρίτη δεν πέρασε απαρατήρητη»
Καταγραφή_164.JPG
Πάρτι στο Twitter...

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να σκύβει την ώρα που περνά το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο Erdogan δεν φάνηκε ως πράξη ευγενείας, παρά μόνον αντικατοπτρίζει την πάγια πολιτική ενδοτισμού και κατευνασμού των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στο εξ Ανατολών «θηρίο»…
«Υπερβάλλων ζήλος; Ελλιπής προετοιμασία; Άγνοια; Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μία από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές της σύγχρονης διπλωματικής ιστορίας» σχολιάζουν διπλωματικές πηγές που δεν πρόσκεινται στην κυβερνώσα παράταξη.
Και βέβαια στο X (πρώην Twiitter) έγινε... πάρτι.
Αντώναρος για «δουλικότητα» Γεραπετρίτη: Οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός θα τον είχε απολύσει

Την «υπόκλιση» του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη μπροστά στον τούρκο Πρόεδρο Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε ο Ευάγγελος Αντώναρος χαρακτηρίζοντάς την ως «δουλικότητα».
Ο ίδιος στην ανάρτησή του στο «Χ» απαριθμεί τους πρωθυπουργούς της Μεταπολίτευσης και σημειώνει πως οποιοσδήποτε άλλος θα τον είχε απολύσει.
Σημειώνει παράλληλα την αμφιβολία του αν θα το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:« Οποιοσδήποτε άλλος Έλληνας πρωθυπουργός, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κώστας Μητσοτάκης, ο Κώστας Σημίτης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ανώνης Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας, θα είχε απολύσει επι τόπου τον Υπουργό των Εξωτερικών εάν είχε καταγραφεί — και μάλιστα από τις τηλεοπτικές κάμερες — υπόκλιση του με αυθόρμητη δουλικότητα ενώπιον του Προέδρου της Τουρκίας. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχω αμφιβολίες αν θα το κάνει».
«Γελοιότητες!»

«Γελοιότητες! Αυτό βρήκαν να πουν από όλη την επιτυχημένη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα;» ανέφεραν διπλωματικές πηγές με προφανή εκνευρισμό.
Υπενθύμιζαν δε ότι μόνο σήμερα ο κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε τρεις φορές με τον Τούρκο πρόεδρο και φυσικά ουδέποτε υπήρξε καμία υπόκλιση.
Μάλιστα, ο κ. Γεραπετρίτης υποδέχθηκε τον κ. Erdogan με μια απλή χειραψία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατά την άφιξή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης