Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέες ναυπηγήσεις κλάσεως Istif ανακοίνωσε επισήμως το Τουρκικό Ναυτικό

Νέες ναυπηγήσεις κλάσεως Istif ανακοίνωσε επισήμως το Τουρκικό Ναυτικό
Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK), το Τουρκικό Ναυτικό αυξάνει τον αριθμό των φρεγατών της κλάσης Istif αποκτώντας επιπλέον τέσσερις φρεγάτες
Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση για το 2024, της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK) της Τουρκίας υπό τη προεδρία του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdoğan.
Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK), το Τουρκικό Ναυτικό αυξάνει τον αριθμό των φρεγατών της κλάσης Istif αποκτώντας επιπλέον τέσσερις φρεγάτες.
Συνολικά το Τουρκικό Ναυτικό επρόκειτο να αποκτήσει οκτώ νέες φρεγάτες εγχώριας σχεδίασης και ναυπήγησης της κλάσης της κλάσης Istif.
Επίσης, επισημαίνεται πως θα υπάρξει μια επιπρόσθετη χρονική καθυστέρηση στη νέα σχεδίαση πλοίων (εκτοπίσματος αντιτορπιλικών) η οποία αναφέρεται ως TF-2000 καθότι το βάρος θα δοθεί στην υφιστάμενη κλάση Istif. Παράλληλα, η Τουρκία θα συνεχίσει με τις νέες ναυπηγήσεις της κλάσης Hisar με σκοπό να αποκτήσει συνολικά 10 νέα πλοία.

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 23 Σεπτεμβρίου καθελκύστηκαν τα δύο Περιπολικά Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) κλάσης «AKHİSAR», το ομώνυμο «AKHİSAR» (P-1220) και το «KOÇHİSAR» (P-1221). To «AKHİSAR» άρχισε να ναυπηγείται τον Αύγουστο του 2021, ενώ το «KOÇHİSAR» το Δεκέμβριο του 2022.
Το αρχικό συμβόλαιο αφορά σε δύο πλοία, αλλά η πρόθεση του Τουρκικού Ναυτικού είναι για 10 πλοία της κλάσης. Αν και το Τουρκικό Ναυτικό τα χαρακτηρίζει ΠΑΘ, τα πλοία είναι περισσότερο κορβέτες παρά περιπολικά. Έχουν εκτόπισμα 2.300 τόνων, μήκος 99,56 μέτρα, πλάτος 14,42 μέτρα και βύθισμα 3,77 μέτρα. To σύστημα πρόωσης είναι τύπου CODLOD (COmbined Diesel-eLectric Or Diesel) με τέσσερις πετρελαιοκινητήρες και δύο ηλεκτροκινητήρες. Επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 24 κόμβους (44 χιλιόμετρα την ώρα) και τυπική ταχύτητα πλεύσης 12 κόμβους (22 χιλιόμετρα την ώρα).
Με την τυπική ταχύτητα πλεύσης η εμβέλεια των πλοίων ανέρχεται στα 4.500 ναυτικά μίλια (8.334 χιλιόμετρα) ή 21 ημέρες διαρκούς παρουσίας στη θάλασσα. Μπορούν να φιλοξενήσουν ένα ελικόπτερο επιπέδου S-70 Sea Hawk και ένα UAV. Επίσης, έχουν και δύο σκάφη RIB.
Οι απαιτήσεις επάνδρωσης είναι 104 άτομα. Ο ηλεκτρονικός τους εξοπλισμός αποτελείται από σόναρ Yakamos-2020 της Meteksan, ραντάρ έρευνας MAR-D της Aselsan, δύο ραντάρ ελέγχου πυρός AKR-D της Aselsan, υπέρυθρο σύστημα έρευνας και ανίχνευσης της Aselsan, ηλεκτροπτικό σύστημα έρευνας της Aselsan, σύστημα Ηλεκτρονικών Μέσων Υποστήριξης και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης μάχης. Ο οπλισμός τους αποτελείται από ένα κύριο πυροβόλο των 76 χιλιοστών, δύο τηλεχειριζόμενους σταθμούς οπλισμού με πολυβόλα των 12,7 χιλιοστών, ένα σύστημα CIWS τύπου Gökdeniz, οκταπλό κάθετο εκτοξευτή αντιαεροπορικών πυραύλων Hisar-D RF και οκτώ πυραύλους κατά πλοίων Atmaca.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης