Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επάνοδος Erdogan σε προκλητικές δηλώσεις: Προστατεύουμε τη Γαλάζια Πατρίδα από το Αιγαίο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο

Επάνοδος Erdogan σε προκλητικές δηλώσεις: Προστατεύουμε τη Γαλάζια Πατρίδα από το Αιγαίο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο
Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τις δηλώσεις για τη Γαλάζια Πατρίδα
Σχετικά Άρθρα
Δυναμική… επάνοδο κάνει ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, επαναφέροντας στο τραπέζι το θέμα της Γαλάζιας Πατρίδας… Κι αυτό εν μέσω ελληνοτουρκικής προσέγγισης.
«Η Τουρκία ενισχύει τη δύναμή της ως διαμορφωτής παιχνιδιού στην παγκόσμια σκακιέρα μέρα με τη μέρα. Το εκφράζουν πολλοί συνομιλητές μας από την Ευρώπη μέχρι την Ασία» ανέφερε ο Erdogan στην ομιλία του στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και πρόσθεσε «δημοσιεύονται ειδήσεις και άρθρα σχετικά με την αυξανόμενη παρουσία μας στην παγκόσμια πολιτική, μερικές φορές υποκινούμενα από φθόνο. Σε αντίθεση με ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι, δεν έχει γίνει αλλαγή άξονα στη χώρα μας, η χώρα μας έχει βρει τον πραγματικό της άξονα. Το όνομα αυτού του άξονα είναι ο άξονας της Τουρκίας».
O Τούρκος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας «Δεν συμπεριφερόμαστε όπως παλιά, σκεπτόμενοι τι λένε οι άλλοι. Καθορίζουμε τις πολιτικές μας γύρω από την Τουρκία. Προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό ανεξάρτητα από το τι λέει κάποιος. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας μας τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά. Οι δραστηριότητές μας είναι ένα παράδειγμα αυτού. Η απελευθέρωση του Karabakh με τους αδελφούς μας από το Αζερμπαϊτζάν είναι ένα από αυτά. Η θέλησή μας να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα από το Αιγαίο μέχρι τη Μεσόγειο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα από αυτά. Τα επιτεύγματα της χώρας μας δεν ήταν τυχαία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης