Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εμπρηστικές δηλώσεις Erdogan μόλις πήρε τα F - 16 - ΠΑΣΟΚ: Γιατί η κυβέρνηση τηρεί σιγή ασυρμάτου για τις εγγυήσεις ασφαλείας;

Εμπρηστικές δηλώσεις Erdogan μόλις πήρε τα F - 16 - ΠΑΣΟΚ: Γιατί η κυβέρνηση τηρεί σιγή ασυρμάτου για τις εγγυήσεις ασφαλείας;
ΠΑΣΟΚ: Τι έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις εγγυήσεις ασφαλείας
Σχετικά Άρθρα
Λιγότερο από 24 ώρες αφότου το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε την πώληση 40 νέων μαχητικών F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, για τις οποίες η Ελλάδα είχε ζητήσει εγγυήσεις ασφαλείας  ο πρόεδρος της Τουρκίας Rejep Tayip Erdogan επανήλθε στην εμπρηστική εθνικιστική ρητορική του που στοχοποιεί στην Ελλάδα ως βασικό εχθρό της Τουρκίας, εναντίον του οποίου οι Τούρκοι έχουν καθήκον να συνεχίσουν κάποιον εκκρεμή πόλεμο.
Μιλώντας συγκεκριμένα προς τους υποψήφιους δημάρχους της Σμύρνης, ο Erdogan αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων σε ζητήματα που αφορούν την ιστορία της Τουρκίας και είπε:
«Ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την εκδίωξη του εχθρού από τα εδάφη μας, ρίχνοντας τον στην θάλασσα στην Σμύρνη πριν 100 χρόνια» είπε προσθέτοντας πως οι περιοχές του Μαρμαρά και του Αιγαίου που συμπεριλαμβάνεται και η Σμύρνη είναι τα εδάφη που φυτεύτηκαν οι πρώτοι σπόροι, τα πρώτα θεμέλια και τα πρώτα βήματα της χιλιόχρονης ύπαρξης του τουρκικού κράτους. .

ΠΑΣΟΚ: Γιατί η κυβέρνηση τηρεί σιγή ασυρμάτου σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε υποσχεθεί ότι για να μην εκφέρει αντιρρήσεις ή επιχειρήσει να μπλοκάρει την πώληση την πώληση F -16 στην Τουρκία, θα ζητούσε εγγυήσεις ασφαλείας ότι τα F -16 της Τουρκίας δεν θα χρησιμοποιούνταν για επιθετικούς σκοπούς και κυρίως δεν θα χρησιμοποιούνταν σε βάρος της Ελλάδας.
Παρ' όλ αυτά, κατά τις ανακοινώσεις για τα F-35 που προμηθεύεται η Ελλάδα τις οποίες έκανε το Σάββατο, 27/1, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στις εγγυήσεις ασφαλείας που υποτίθεται είχε ζητήσει και θα έπαιρνε η Ελλάδα.
«Οι προκλητικές χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, που έρχονται σε συνέχεια της επιτυχίας του στο ανατολίτικο παζάρι σχετικά με τα F-16, είναι αποκαλυπτικές των προθέσεών του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
«Η κυβέρνηση συνεχίζει να τηρεί σιγή ασυρμάτου, χωρίς να διευκρινίζει πως θα διασφαλιστούν οι εγγυήσεις ασφαλείας, στις οποίες αναφέρεται με γενικόλογες διαρροές.
Η ενίσχυση των Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας είναι απαραίτητη, όμως δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμη μία ισορροπία, που θα βασίζεται σε ένα νέο ράλι εξοπλισμών, ιδιαίτερα όσο η χώρα μας παραμένει απλός καταναλωτής και δεν επενδύει στην εγχώρια παραγωγή και συμπαραγωγή αμυντικών συστημάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης