Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στην Τουρκία η Nuland των ΗΠΑ μετά το πράσινο φως για την πώληση των F -16

Στην Τουρκία η Nuland των ΗΠΑ μετά το πράσινο φως για την πώληση των F -16
Στις διαβουλεύσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Στρατηγικού Μηχανισμού, στην ατζέντα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις
Σχετικά Άρθρα
Επαφές στην Άγκυρα πραγματοποιεί μέχρι τη Δευτέρα (29/1/2024) η υπηρεσιακή αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Victoria Nuland, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού των δύο χωρών.
Η Αμερικανίδα αξιωματούχος συναντήθηκε νωρίτερα την Κυριακή (28/1) με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Hakan Fidan.
Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Ahmet Yildiz ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Nuland, με την οποία αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Στις διαβουλεύσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Στρατηγικού Μηχανισμού, στην ατζέντα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στη Γάζα, τη Συρία και τη Λιβύη και άλλα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.
Η επίσκεψη της Nuland στην Τουρκία πραγματοποιείται στον απόηχο της υπογραφής του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan και την αποστολή του επίσημου αιτήματος από την αμερικανική κυβέρνηση στο Κογκρέσο για πώληση στην Τουρκία μαχητικών αεροσκαφών F-16.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης