Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

Ρωσικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία
Το ρωσικό δημοσίευμα τονίζει πως η Ελλάδα ακόμα και δίχως την αποστολή στρατευμάτων στο πεδίο θα συνεχίζει να στηρίζει το Κίεβο με άλλους τρόπους
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε ότι οι αρχές της χώρας δεν σχεδιάζουν να στείλουν στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία, αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, μεταδίδοντας τις δηλώσεις του κορυφαίου Έλληνα διπλωμάτη από το East Macedonia Thrace Forum.
Ειδικότερα, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass αναφέρεται στην αποστροφή του κ. Γεραπετρίτη πως «δεν θα υπάρξει αποστολή, αν εννοείτε στρατιωτικών μονάδων. Δεν θα υπάρχει δηλαδή η αποστολή ελληνικών πολεμικών μονάδων. Θα συνεχίσουμε την ενίσχυση της Ουκρανίας».
Ακολούθως, το ρωσικό δημοσίευμα τονίζει πως η Ελλάδα ακόμα και δίχως την αποστολή στρατευμάτων στο πεδίο θα συνεχίζει να στηρίζει το Κίεβο με άλλους τρόπους, όπως η οικονομική και εξοπλιστική αρωγή.
Το Tass θίγει και τις εκτιμήσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών για την κατάσταση στο μέτωπο.
«Θέλω να σας πω ότι η κατάσταση στην Ουκρανία είναι ζοφερή και ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται σήμερα ως μία κοινοτοπία, αλλά έχει φτάσει η Ουκρανία στο σημείο μηδέν. Η ρωσική επιθετικότητα συνεχίζεται και εντείνεται. Η Ουκρανία συν τω χρόνω βρίσκεται σε όλο και πιο δύσκολη θέση», τόνισε επί του ζητήματος ο Γιώργος Γεραπετρίτης.
Τέλος, αξίζει να υπογραμμιστεί η εκτίμηση του Tass πως η ελληνική διάψευση για την αποστολή στρατού στην Ουκρανία, ήρθε ως απάντηση σε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, αναφορικά με την κύρωση των Ελληνοαμερικανικών Μνημονίων, τα οποία θα έρθουν στη Βουλή.

τασσ_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης