Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μητσοτάκης για Τουρκία: Οι γείτονές μας επιταχύνουν το εξοπλιστικό τους πρόγραμμα - Δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις

Μητσοτάκης για Τουρκία: Οι γείτονές μας επιταχύνουν το εξοπλιστικό τους πρόγραμμα - Δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις
Ο πρωθυπουργός παρέστη στην εκδήλωση για την παραλαβή τριών νέων ελικοπτέρων τύπου Romeo MH-60R Seahawk
Σχετικά Άρθρα
Δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις... Αυτό διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην Τουρκία, που -όπως είπε- παρά την ηρεμία στο Αιγαίο, συνεχίζει το εξοπλιστικό της πρόγραμμα.
«Παρά την ηρεμία που ευτυχώς επικρατεί τώρα στο Αιγαίο δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι και οι εξ ανατολών γείτονές μας επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό πρόγραμμα» επεσήμανε ο πρωθυπουργός κατά την εκδήλωση για την παραλαβή τριών νέων ελικοπτέρων τύπου Romeo MH-60R Seahawk.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα: «Επιβάλλονται συνεπώς προσεγγίσεις όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις. Και όλοι οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς. Μένοντας προσηλωμένοι στην πυξίδα που δείχνει πάντα την ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και τη συνεργασία».

Όσον αφορά τα νέα ελικόπτερα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «ενισχύουν την αξία τους σε καιρούς που δυστυχώς εντείνεται η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή».
elikoptera33.webp
Η Ελλάδα θα αποκτήσει επτά τέτοιου τύπου ελικόπτερα, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος, που συνυπογράψαμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα MH-60R Seahawk αποτελούν το πιο φημισμένο μέσο ναυτικών επιχειρήσεων στον ανθυποβρυχιακό όσο και στον πόλεμο επιφανείας, καθώς διαθέτουν εξελιγμένα συστήματα εντοπισμού, κρούσης, αλλά και αντιμέτρων που προσφέρουν ξεχωριστές δυνατότητες στον τρισδιάστατο χώρο μάχης των ναυτικών συγκρούσεων της εποχής μας.
Η Ελλάδα παρήγγειλε τα ελικόπτερα MH-60R σε δύο φάσεις. Τα τέσσερα παραγγέλθηκαν τον Ιούλιο του 2020 και τρία ακόμη τον Απρίλιο του 2021 μέσω διακρατικής συμφωνίας Foreign Military Sales (FMS) με την αμερικανική κυβέρνηση.
Μετά την παραλαβή των τριών πρώτων ελικοπέρων, τα υπόλοιπα τέσσερα θα αφιχθούν το 2025, ολοκληρώνοντας την αγορά του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας. Τα ΜΗ-60R του Πολεμικού Ναυτικού θα προστεθούν στα 11 υπάρχοντα S-70B/B6 Seahawk, γνωστά και ως Aegean Hawks, που είχαν αγοραστεί απευθείας απο τη Sikorsky μεταξύ του 1994 και 2005, στη βάση ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης