Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Χούπης (Αρχηγός ΓΕΕΘΑ): Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλίζονται με τα σύγχρονα οπλικά συστήματα, αναδιαρθρώνονται και μετεξελίσσονται

Χούπης (Αρχηγός ΓΕΕΘΑ): Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλίζονται με τα σύγχρονα οπλικά συστήματα, αναδιαρθρώνονται και μετεξελίσσονται
«Το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, γρηγορεί και επαγρυπνεί 24 ώρες το 24ωρο για τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας»
Σχετικά Άρθρα
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και αίσθημα ευθύνης για την εκπλήρωση της αποστολής, το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, γρηγορεί και επαγρυπνεί 24 ώρες το 24ωρο για τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της πατρίδας» διαβεβαιώνει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον αστάθειας, ασύμμετρων απειλών και τεχνολογικών προκλήσεων, προσαρμόζονται συνεχώς στα νέα δεδομένα, εξοπλίζονται με τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα, αναδιαρθρώνονται και μετεξελίσσονται» προσθέτει.
«Εορτάζουμε την πορεία του Γένους από τον Άδη της σκλαβιάς στον Ουρανό της Ελευθερίας, ενθυμούμενοι και αποτίοντας φόρο τιμής και μνήμης στους ηρωικούς ανώνυμους και επώνυμους Έλληνες που πότισαν με το αίμα τους τα αγιασμένα χώματα της ελεύθερης πλέον πατρίδας μας!
Τη σημερινή μέρα, λοιπόν, τιμάμε την Παναγία μας και όλους τους ήρωες, που με τον αγώνα και το αίμα τους πότισαν το δέντρο της λευτεριάς. Γιατί η ελευθερία δεν χαρίζεται. Κερδίζεται.
Το ιστορικό δίδαγμα και η εθνική επιταγή για την επιβίωση του Έθνους στο διηνεκές, παραμένει σαφέστατο: Το Ελληνικό Έθνος, εμείς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, οπόταν κατορθώσαμε να υπερσκελίσουμε τις εθνικές μας αδυναμίες, που εκδηλώνονται με διχόνοια και διχασμό, μεγαλουργήσαμε ατομικά, συλλογικά και εθνικά, επιδεικνύοντας πρωτόγνωρες για το ανθρώπινο γένος αρετές: Ανδρειοσύνη, Φιλοπατρία, Αυτοθυσία.
Ας μην λησμονούμε δε, ότι αυτό που σήμερα γιορτάζουμε, αυτή η διπλή γιορτή, έχει δομηθεί στέρεα στον διπλό πυλώνα της πίστης στην Ορθοδοξία και της λευτεριάς του Έθνους!» επισημαίνει περαιτέρω.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προτρέπει τους άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων: «Να συνεχίσετε να επιτελείτε με τον ίδιο ζήλο και επαγγελματισμό το υψηλό σας έργο, ενθυμούμενοι ότι οφείλουμε όλοι μας να διασφαλίσουμε πως το ένδοξο παρελθόν της πατρίδας μας θα πρέπει να έχει ένα λαμπρό μέλλον, καθότι το συνειδητό καθήκον απέναντι στους προγόνους και τους επιγόνους μας, επιβάλλει να μην παραδώσουμε ούτε σπιθαμή γης λιγότερη. Γιατί, όπως λέει και ο μεγάλος μας ποιητής, Κωστής Παλαμάς, "Κι αν πέσαμε σε πέσιμο πρωτάκουστο, και σε γκρεμό κατρακυλίσαμε, που, πιο βαθύ, καμμιά φυλή δεν είδε ως τώρα, είναι γιατί με των καιρών το πλήρωμα, όμοια βαθύ έν ανέβασμα μας μέλλεται προς ύψη ουρανοφόρα!"» καταλήγει, στην ημερήσια διαταγή του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης