Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Bahceli (Τουρκία) για Αγιά Σοφία: Έχουν χάσει τον ύπνο τους - Η Κωνσταντινούπολη θα προστατευθεί από τα υποχείρια των εχθρών

Bahceli (Τουρκία) για Αγιά Σοφία: Έχουν χάσει τον ύπνο τους - Η Κωνσταντινούπολη θα προστατευθεί από τα υποχείρια των εχθρών
«Το "μέτωπο κατοχής" ενοχλήθηκε για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί», τονίζει με νόημα ο αρχηγός του MHP και κυβερνητικός εταίρος του Erdogan
Στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης, παραμονή της 571ης επετείου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Devlet Bahçeli, κάνοντας λόγο για «μέτωπο κατοχικών δυνάμεων» που ενοχλήθηκε για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.
Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, ο Bahceli είπε ότι «η Κωνσταντινούπολη απελευθερώθηκε από τις αλυσίδες της πριν από 571 χρόνια.
Η Κωνσταντινούπολη επανενώθηκε με το αγαπημένο της τουρκικό έθνος πριν από 571 χρόνια» και υποστήριξε ότι η Κωνσταντινούπολη είναι «το πρώτο κέντρο της τουρκικής παγκόσμιας κυριαρχίας».
Ο αρχηγός των Τούρκων εθνικιστών είπε ότι «οι κατακτήσεις είναι οι τίτλοι ιδιοκτησίας του τουρκικού έθνους και θα παραμείνουν τέτοιοι», τονίζοντας πως «δεν θα γίνει ανεκτό να αποσυνδεθεί η κληρονομιά των κατακτήσεών μας από τις ρίζες και την ταυτότητά τους».
Συνεχίζοντας ο Devlet Bahçeli ανέφερε: «Η Κωνσταντινούπολη θα προστατευθεί οπωσδήποτε από τα υποχείρια των εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών, που καταστρώνουν μυστικά σχέδια και σχεδιάζουν να επαναφέρουν την κατάλληλη στιγμή, ως μαύρα σύννεφα πάνω από την Κωνσταντινούπολη, το βυζαντινό φάντασμα και τις βυζαντινές φιλοδοξίες. Θα συνεχίσουμε, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, να είμαστε ενοχλητικοί απέναντι στο μέτωπο κατοχής, το οποίο έχει χάσει τον ύπνο του όχι μόνο από την Άλωση, αλλά και με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, και θα συνεχίσουμε να ματαιώνουμε τις φιλοδοξίες τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης