Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στα εγκαίνια του νέου Διοικητηρίου του 548 Α/Μ ΤΠ στο Ρέθυμνο ο Κεφαλογιάννης: Ένα ακόμα βήμα στον εκσυγχρονισμό των υποδομών

Στα εγκαίνια του νέου Διοικητηρίου του 548 Α/Μ ΤΠ στο Ρέθυμνο ο Κεφαλογιάννης: Ένα ακόμα βήμα στον εκσυγχρονισμό των υποδομών
Ο Γ.  Κεφαλογιάννης τόνισε πως το έργο αυτό είναι μέρος μια ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση των υποδομών και των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων
Στην τελετή εγκαινίων του νέου Διοικητηρίου του 548 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού (Α/Μ ΤΠ), που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΖ) ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ», στο Ρέθυμνο, παρέστη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Τον Υφυπουργό υποδέχτηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Διοικητής ΣΕΑΠ Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σπανουδάκης και ο Διοικητής 5ης Α/Μ ΤΑΞ Ταξίαρχος Νικόλαος Κωστάκης, ενώ στην τελετή παρέστησαν επίσης, οι Βουλευτές, Επικράτειας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης και Ρεθύμνου Εμμανουήλ Χνάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Μιχάλης Βάμβουκας, οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης, Μυλοποτάμου κ. Γεώργιος Κλάδος, και Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί, καθώς και Εθνοφύλακες.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε αγιασμός χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου Β΄ και του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου.
Η επίβλεψη του έργου πραγματοποιήθηκε από την 736 Διεύθυνση Στρατιωτικών Έργων (736 ΔΣΕ). Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο διοίκησης, επιπέδου Μονάδας, που συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας με την χρήση σύγχρονου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (αντλίες θερμότητας, τεχνητός φωτισμός τεχνολογίας LED), ενώ είναι προσαρμοσμένο και για την πρόσβαση ατόμων ΑμΕΑ .
Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως το έργο αυτό είναι μέρος μια ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση των υποδομών και των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι πλέον το 547 Α/Μ ΤΠ θα έχει αποκλειστικά επιχειρησιακό προσανατολισμό, το δε 548 Α/Μ ΤΠ θα έχει κατ’ εξοχήν ρόλο εκπαίδευσης, ως η μοναδική Μονάδα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Οπλιτών στην Κρήτη.

Χαιρετισμός του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

Στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «το έργο που σήμερα εγκαινιάζουμε, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πορεία της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού των υποδομών των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του σχεδιασμού της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας και της υλοποίησης των δεσμεύσεων, με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση των στρατιωτικών μας δυνατοτήτων».
Τόνισε ότι «τα σημερινά εγκαίνια έχουν έναν διττό ρόλο. Το νέο Διοικητήριο είναι ένας χώρος που θα φιλοξενήσει τις επιτελικές λειτουργίες της Μονάδας και θα παράσχει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκτέλεση της αποστολής της ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ). Από την άλλη πλευρά, σηματοδοτείται ο διαχωρισμός των ρόλων και του επιχειρησιακού χαρακτήρα των δύο Μονάδων που συστεγάζονται στο στρατόπεδο «Λοχαγού Εμμανουήλ Θεοδωράκη».
Πλέον, με τον διαχωρισμό, το 547 Α/Μ ΤΠ θα έχει αποκλειστικά επιχειρησιακό προσανατολισμό, το δε 548 Α/Μ ΤΠ θα έχει κατ’ εξοχήν ρόλο εκπαίδευσης. Και αυτή η διάκριση των αποστολών είναι πολύ βασική για τους σύγχρονους στρατούς και ενισχύει τις δυνατότητές τους. Πρέπει, επίσης, να επισημάνουμε ότι το 548 αποτελεί τη μοναδική Μονάδα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Οπλιτών, που υπάρχει στην Κρήτη. Και αυτό είναι πολύ βασικό για διάφορους λόγους. Καταρχάς, οι οικογένειες των νεοσυλλέκτων αποφεύγουν μια σημαντική δαπάνη που θα επωμίζονταν, αν τα παιδιά τους εκπαιδεύονταν σε κάποιο Κέντρο του ηπειρωτικού χώρου. Και κατά δεύτερον, η ανάδειξη του 548 σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων αναβαθμίζει το νησί μας, σε επίπεδο στρατιωτικών δυνατοτήτων. Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά που απαιτήθηκε για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου μέσα σε μόλις 10 μήνες».
Ανέφερεε ότι «το έργο αυτό είναι μέρος μια ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση των υποδομών και των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν στους ανθρώπους μας και στις υποδομές που τους υποστηρίζουν. Η σημερινή τελετή είναι απόδειξη αυτής της δέσμευσης και της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση και πρόοδο. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα και σύνεση, διασφαλίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας παραμένουν ισχυρές, ευέλικτες και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση».
Κάνοντας αναφορά στους νεοσύλλεκτους που από δω και στο εξής θα κατατάσσονται και θα εκπαιδεύονται σε αυτό το Κέντρο, σημείωσε ότι «με την βασική εκπαίδευση και τις εμπειρίες που θα αποκτήσουν εδώ, θα είναι έτοιμοι να στελεχώσουν τις Μονάδες μας και, εν συνεχεία, να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση με θάρρος και αποφασιστικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης