Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μέσω ομολόγων και εντόκων γραμματίων καλύπτουν τον δανεισμό τους οι ευρωπαϊκές χώρες - Ελάχιστη η χρήση παραγώγων και καταθέσεων

Μέσω ομολόγων και εντόκων γραμματίων καλύπτουν τον δανεισμό τους οι ευρωπαϊκές χώρες - Ελάχιστη η χρήση παραγώγων και καταθέσεων
Ποια είναι η δομή του ευρωπαϊκού χρέους
Μέσω χρεογράφων χρηματοδοτείται περί το 81% του χρέους στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία δείχνουν τη δομή του δανεισμού των κυβερνήσεων στην ΕΕ-28.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2013, το 81% του κρατικού δανεισμού χρηματοδοτήθηκε με την έκδοση τίτλων (γραμμάτια, ομόλογα, κλπ., εξαιρουμένων των μετοχών και των χρηματοοικονομικών παραγώγων), 16% από δάνεια και 4% από μετρητά και καταθέσεις.
Η έκθεση αυτή, που βασίζεται σε έρευνα της δομής του δημόσιου χρέους, παρέχει πληροφορίες σχετικά με το χρέος της γενικής κυβέρνησης κατανεμημένο ανά υποτομέα, χρηματοδοτικό μέσο, κάτοχο χρέους, ωριμότητα, νόμισμα έκδοσης, καθώς και κρατικές εγγυήσεις και άλλα χαρακτηριστικά.
Το 90% του δημόσιου χρέους της Μάλτας, της Τσεχίας και του Ηνωμένου Βασιλείου χρηματοδοτείται από χρεόγραφα εκτός μετοχών.
Επίσης, η χρήση των δανείων ήταν μεγαλύτερη στην Εσθονία (86%), την Ελλάδα (75%), την Κύπρο (59%) και τη Λετονία (54%).
Η χρήση του νομίσματος και των καταθέσεων ήταν σε γενικές γραμμές πολύ χαμηλή, με εξαίρεση την Ιρλανδία (10%), το Ηνωμένο Βασίλειο (9%) και την Ιταλία (8%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης