Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Κλίμα σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και τρόικας - Πρόωρες εκλογές το 2015

Credit Suisse: Κλίμα σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και τρόικας - Πρόωρες εκλογές το 2015
Ο κίνδυνος πρόωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα είναι ορατός στις αρχές του επόμενου έτους, 2015
Διατήρηση του πολιτικού ρίσκου στην Ελλάδα προβλέπει η Credit Suisse, στο νέο της παγκόσμιο outlook για το επόμενο έτος, 2015, υπό τον τίτλο "Global Outlook 2015 - When Two Worlds Collide…".
Σύμφωνα με τους αναλυτές της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας, ο κίνδυνος πρόωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα είναι ορατός στις αρχές του επόμενου έτους, 2015.
"Η Ελλάδα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές εντός του πρώτου τριμήνου του 2015, ενόψει της κρίσιμης εκλογής για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας", εκτιμά η Credit Suisse για να προσθέσει πως το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών αυξάνει τον κίνδυνο για συγκρουσιακό κλίμα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και τους εκπροσώπους των δανειστών.
"Η πιθανότητα για κλίμα σύγκρουσης μεταξύ Αθήνας και τρόικας αυξάνονται", σπεύδουν να προειδοποιήσουν οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας.

Ευρωζώνη
Eστιάζοντας στο σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας, η Credit Suisse αναγνωρίζει ότι εξήλθε της ύφεσης τους τελευταίους μήνες, ωστόσο η ανάκαμψή της παραμένει ήπια, μετριοπαθής και με ορατό τον κίνδυνο επιβράδυνσης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της ελβετικής τράπεζας, για το αδύναμο outlook της ευρωπαϊκής οικονομίας ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό εξωτερικοί παράγοντες, όπως οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, με αιχμή τη συνέχιση της ρωσο-ουκρανικής διαμάχης.
Η ευρωπαϊκή οικονομία έχει περιθώρια σημαντικής ισχυροποίησης.
Στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να ωφελήσει και η πρόσφατη ολοκλήρωση των stress tests της ΕΚΤ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ένδειξη ότι τα χειρότερα - στη μάχη για απομόχλευση - έχουν περάσει.
Για το επόμενο έτος, 2015, η Credit Suisse τοποθετεί στο +1,1% την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.
Ωστόσο η ελβετική τράπεζα σπεύδει να προειδοποιήσει πως η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε πρόσθετη ποσοτική χαλάρωση, προβλέποντας πως θα προχωρήσει και σε αγορές κρατικών ομολόγων από το 2015 και έπειτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης