Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Repubblica: «Μαύρος καπνός» και στη δεύτερη ψηφοφορία για τον ΠτΔ στην Ελλάδα

Repubblica: «Μαύρος καπνός» και στη δεύτερη ψηφοφορία για τον ΠτΔ στην Ελλάδα
Καλύτερο του αναμενόμενου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ελληνική κυβέρνηση
Άκαρπη κρίνεται και η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνει η Repubblica, με τη διαδικασία «που όλη η Ευρώπη, παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα», να επαναλαμβάνεται την ερχόμενη Δευτέρα.
Η ιταλική εφημερίδα επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας ήταν και πάλι «μαύρος καπνός», ωστόσο ήταν σαφώς βελτιωμένο σε σύγκριση με την πρώτη ψηφοφορία, 168 ψήφοι έναντι 160 ψήφων, αλλά και καλύτερο του αναμενόμενου.
Στην τρίτη ψηφοφορία, ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάποιες ελπίδες να «τετραγωνίσει τον κύκλο» και να βρει τις 180 ψήφους για την εκλογή του ΠτΔ και την αποφυγή των εκλογών, ενώ αναμένεται να παίξει όλα τα χαρτιά του.
Σε περίπτωση μη εκλογής Πρόεδρου, σημειώνει η εφημερίδα, οι Έλληνες πολίτες θα οδηγηθούν στις κάλπες, με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν σαφές προβάδισμα στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι έτοιμος να θέσει υπό αμφισβήτηση τις συμφωνίες με την τρόικα.
Τέλος, η Republicca, επισημαίνει πως η σημερινή ψηφοφορία διεξήχθη σε έντονο κλίμα, καθώς τις προηγούμενες μέρες η ένταση είχε ανέβει, εν μέσω νέων κατηγοριών για χρηματισμούς βουλευτών, που, όμως, μπήκαν στο αρχείο, αλλά και λόγω του διαγγέλματος του Έλληνα πρωθυπουργού, που μίλησε για κλίμα συναίνεσης και βουλευτικές εκλογές στα τέλη του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης