Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι Γερμανοί προτείνουν στην Ελλάδα να παγώσει τις τραπεζικές καταθέσεις πλουσίων ύποπτων για φοροδιαφυγή

Οι Γερμανοί προτείνουν στην Ελλάδα να παγώσει τις τραπεζικές καταθέσεις πλουσίων ύποπτων για φοροδιαφυγή
Η λιτότητα είναι η δικαιολογία όλων των διεφθαρμένων ευρωπαίων πολιτικών που δίνουν το όνομά της στις πράξεις τους
Την πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης, δια στόματος του υπουργού Οικονομίας Sigmar Gabriel, για πάγωμα των καταθέσεων πλουσίων ελλήνων υπόπτων για φοροδιαφυγή,  σχολιάζει το ZeroHedge θυμίζοντας την περίπτωση της Κύπρου όπου ρώσοι ολογάρχες έχασαν δισ ευρώ.  
Όταν το 2013 η κυπριακή οικονομία δέχτηκε ένα από τα ισχυρότερα πλήγματα της, με την δέσμευση τεράστιων κεφαλαίων από τις τράπεζες της, μια μεγάλη ομάδα υπέρ πλουσίων ρώσων ολιγαρχιών, που είχαν καταθέσει τεράστια κεφάλαια στο νησί έχασαν περιουσίες.
Ο φορολογικός παράδεισος που τους είχε προσφερθεί απεδείχθη επικίνδυνος, τουλάχιστον στη θεωρεία. Κι αυτό γιατί όπως φαίνεται αρκετοί από αυτούς, καλά πληροφορημένοι, για το τι επέκειτο κατάφεραν να αποσύρουν τα κεφάλαια τους σε πιο ασφαλή προορισμούς, επίσης εξωτικούς παραδείσους.
Δύο χρόνια αργότερα, η Ελλάδα βρέθηκε στα πρόθυρα της απόλυτης κατάρρευσης, παλεύοντας ακόμη και να «δανειστεί» κεφάλαια από τα κρατικά της ασφαλιστικά ταμεία και άλλες κρατικές πηγές προκειμένου η κυβέρνηση να καταφέρει να αποπληρώσει το χρέος της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ώρα που δεν λείπουν και αυτοί που υποστηρίζουν, ότι η χώρα θα χρεωκοπήσει οριστικά και θα βγει από το ευρώ.
Ίσως πάλι να μην γίνει έτσι. Κι αυτό γιατί η Γερμανία εμφανίστηκε αρκετά «ευγενική» προτείνοντας στην αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να παγώσει και να δεσμεύσει τις τραπεζικές καταθέσεις πλουσίων ελλήνων (σ.σ όπως συνέβη και στην Κύπρο με τους πλούσιους ρώσους ολιγάρχες) που είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή.
«Η Γερμανία θα ήταν πανευτυχής εάν η ελληνική κυβέρνηση πάγωνε τις καταθέσεις πλουσίων ελλήνων υπόπτων για φοροδιαφυγή» δήλωσε ο γερμανός υπουργός οικονομίας Sigmar Gabriel σε συνέντευξη του στην καθημερινή γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.
«Η Ευρώπη είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δεχθεί τις προηγούμενες συμφωνίες για μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε λέγοντας ότι το προβλήματα της Ελλάδας δεν τα δημιούργησε η τρόικα.
«Η Ελλάδα είναι θύμα της δικής της οικονομικής και πολιτικής ελίτ» τόνισε ο Sigmar Gabriel.
Όμως για ένα λεπτό… Η λιτότητα δεν ήταν η αιτία όλων των κακών; διερωτάται ο Gabriel για να καταλήξει λέγοντας ότι "η λιτότητα είναι η δικαιολογία όλων των διεφθαρμένων ευρωπαίων πολιτικών που δίνουν το όνομά της στις πράξεις τους".
Τέλος, αναφερόμενος στη στροφή που προσπαθεί να κάνει η Ελλάδα προς τη Ρωσία ο Gabriel εκφράζει τις αμφιβολίες του για το εάν η Μόσχα θα μπορούσε να αντικαταστήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους εταίρους.
Και καταλήγει λέγοντας, οτι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει γρήγορα γιατί οι καταθέσεις της "τρέχουν" ήδη εκτός Ελλάδας.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης