Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Geithner: Ορατός ο κίνδυνος για μια νέα κρίση - Δεν θα προκύψει από τις ΗΠΑ, αλλά ίσως από την Ελλάδα...

tags :
Geithner: Ορατός ο κίνδυνος για μια νέα κρίση - Δεν θα προκύψει από τις ΗΠΑ, αλλά ίσως από την Ελλάδα...
Παρά το γεγονός πως η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις, οι ΗΠΑ θεωρούνται μια χώρα τυχερή
Για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μια νέα κρίση προειδοποιεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Tim Geithner.
"Ο κίνδυνος για μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση είναι ορατός, ωστόσο τα διαρθρωτικού τύπου μέτρα που ελήφθησαν μετά τη διεθνή κρίση του 2008, μπορούν να περιορίσουν το μέγεθος της ζημιάς", διεμήνυσε ο Geithner, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, θα υπάρξει ξανά στο μέλλον μια νέα κρίση, αλλά δεν θα έχει το μέγεθος της κρίσης του 2008.
Σήμερα, η αμερικανική οικονομία, κατά τον Geithner, είναι πιο στέρεη, πιο ισχυρή και με μεγαλύτερες αντοχές, από ότι ήταν πριν το ξέσπασμα της κρίσης του 2008.
"Παρά το γεγονός πως η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις, οι ΗΠΑ θεωρούνται μια χώρα τυχερή", εξηγεί χαρακτηριστικά ο πρώην Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.
"Ο κόσμος το 2008 θεωρούσε πως θα είχαμε τη... Μεγάλη Ύφεση (Great Depression).
Πλέον πρέπει να στραφούμε στην Ελλάδα, αφού σήμερα η αμερικανική οικονομία καταγράφει θετικές επιδόσεις και διαρκή πρόοδο", προσθέτει.
Εάν ξεσπάσει και στο μέλλον μια νέα κρίση, συνεχίζει ο Geithner, η αμερικανική κεντρική τράπεζα - η Fed - αλλά και η αμερικανική κυβέρνηση γνωρίζουν πως θα πρέπει να δράσουν.
Κληθείς να σχολιάσει την πορεία του αμερικανικού δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος, ο Geithner αρνήθηκε να τοποθετηθεί, αποφεύγοντας να κάνει δηλώσεις για τη μεγάλη άνοδό του το τελευταίο 12μηνο, η οποία ξεπερνάει το 18%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης