Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of Tokyo - Mitsubishi: Οι καλές ειδήσεις για την Ελλάδα... είναι κακές ειδήσεις για το ευρώ

Bank of Tokyo - Mitsubishi: Οι καλές ειδήσεις για την Ελλάδα... είναι κακές ειδήσεις για το ευρώ
O ρόλος της ΕΚΤ, της Fed και της Yellen
Οι καλές ειδήσεις για την Ελλάδα, αποτελούν κακές ειδήσεις για το ευρώ…
Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η Bank of Tokyo – Mitsubishi UFJ, επιχειρώντας να εξηγήσει τις παράδοξες διακυμάνσεις του ευρωπαϊκού νομίσματος, το οποίο διαπραγματεύεται κάτω των 1,09 δολαρίων.
Όπως εξηγεί η ιαπωνική επενδυτική τράπεζα, η κατ’ αρχήν συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας  της Ελλάδας έχει προκαλέσει τη βελτίωση του παγκόσμιου επενδυτικού ρίσκου, το οποίο μέχρι πρότινος «βάραινε» το ευρώ.
Οι συνθήκες, επισημαίνει η Bank of Tokyo – Mitsubishi, είναι πλέον πιο ευνοϊκές για το ευρώ, γεγονός που συνεπάγεται την επιβράδυνση των κεφαλαιακών εκροών από την Ευρωζώνη.
«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν στην παροχή ενός δανείου – γέφυρα στην Ελλάδα, προκειμένου να αποφευχθεί η στάση πληρωμών ενόψει της αποπληρωμής της ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου» αναφέρει η ιαπωνική τράπεζα.
«Η ΕΚΤ επίσης, αύξησε τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) στα 89,5 δισ. ευρώ, δίνοντας ανάσα στις ελληνικές τράπεζες» υπενθυμίζει η τράπεζα.
Η μείωση, συμπληρώνει, του κινδύνου ενός νέου αρνητικού σοκ εξαιτίας της Ελλάδας πιθανώς θα συνεπάγεται την ταχύτερη του αναμενομένου αύξηση των επιτοκίων της Fed, τα οποία παραμένουν αμετάβλητα στο 0% - 0,25% από το 2009.
«Η εκτίμηση επομένως, των επενδυτών περί διεύρυνσης της απόκλισης της νομισματικής πολιτικής μεταξύ Fed και EKT ασκεί σημαίνουσες πιέσεις στην ισοτιμία του ευρώ – δολαρίου» αποφαίνεται η Bank of Tokyo – Mitsubishi.
Άλλωστε, προσφάτως, η J. Yellen προανήγγειλε την άμεση αύξηση των μηδενικών επιτοκίων, γεγονός που παρέχει ισχυρή στήριξη στο αμερικανικό δολάριο.

(πρώτη ενημέρωση 17 Ιουλίου 2015, 07:28)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης