Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Μειώνεται ο ρυθμός αύξησης του παγκόσμιου πλούτου - Άνοδος +6,6% ως το 2020

tags :
Credit Suisse: Μειώνεται ο ρυθμός αύξησης του παγκόσμιου πλούτου - Άνοδος +6,6% ως το 2020
Το πλουσιότερο 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 45,2% του παγκόσμιου πλούτου
Η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα πλήξει σημαντικά τον παγκόσμιο πλούτο, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Credit Suisse.
Ο ιδιωτικός πλούτος θα αυξηθεί με πιο αργούς ρυθμούς, διότι η παγκόσμια οικονομία δεν προχωρά τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν, σύμφωνα με την Credit Suisse.
Ο πλούτος αναμένεται τώρα να αυξηθεί κατά 6,6% το χρόνο στα 345 τρισ. δολάρια μέχρι και τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για τον πλούτο της ελβετικής τράπεζα.
Η εκτίμηση αυτή υποβαθμίζει την εκτίμηση του προηγούμενου έτους, για αύξηση της τάξης του 7% το χρόνο στα 369 τρισ. ευρώ μέχρι το 2019.
«Οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές είναι ασθενέστερες από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως», αναφέρει η Credit Suisse.
Ο ιδιωτικός πλούτος υποχώρησε 4,7% στα 250,1 δισ. ευρώ κατά τους 12 μήνες μέχρι τις 30 Ιουνίου, καταγράφοντας για πρώτη φορά μείωση από την οικονομική κρίση του 2008, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε έναντι άλλων νομισμάτων, σύμφωνα με την Credit Suisse.
Η καθαρή αξία υποχώρησε σε κάθε περιοχή, εκτός από την Κίνα και τη Βόρεια Αμερική κατά τη διάρκεια της περιόδου.
Ενώ ο πλούτος έχει διπλασιαστεί από το 2000, συμπεριλαμβανομένης μιας πενταπλάσιας αύξησης στην Κίνα, ο ρυθμός της ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί κατά τα τελευταία έτη, σύμφωνα με την Credit Suisse.
Το πλουσιότερο 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 45,2% του παγκόσμιου πλούτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης