Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΑΑ (high) για τη Γαλλία - Σταθερό το trend

tags :
DBRS: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΑΑ (high) για τη Γαλλία - Σταθερό το trend
Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΑΑ για τη Γαλλία η DBRS

Σε «AA (high)» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας η DBRS Morningstar, ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου. 
O καναδικός οίκος επικαλείται τη σημαντική επιδείνωση των μεσοπρόθεσμων προοπτικών της Γαλλίας και των δημόσιων οικονομικών της, ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας κρίσης.
Η εξάπλωση του COVID-19 εντείνει τις υπάρχουσες πιστωτικές προκλήσεις της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών δαπανών του δημόσιου τομέα και του χρέους.
Οι βαθμολογίες της Γαλλίας υποστηρίζονται από την πλούσια και διαφοροποιημένη οικονομία της, τους ισχυρούς δημόσιους θεσμούς και την ευελιξία χρηματοδότησης -αρνητική απόδοση των ομολόγων. 
Σύμφωνα με την DBRS, το 2020 το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 8,2%, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 9,2%.
Ταυτόχρονα, ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ αυξήθηκε στ 115,7% το 2020, από 97,6% στο τέλος του 2019.
Παρόλο που το μέγεθος του σοκ το οποίο προκάλεσε η COVID-19 ήταν πολύ σημαντικό για τη γαλλική οικονομία, η DBRS Morningstar επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του 2020 είναι οριακά καλύτερα από το αναμενόμενο.
Συνολικά, το 2021, αναμένεται ισχυρή οικονομική ανάκαμψη, κάτι που αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες για την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τις οικονομικές εκτιμήσεις, η Γαλλία το 2021 θα σημειώσει ανάπτυξη 5,5%.
Αυτό συμβαδίζει με την τελευταία πρόβλεψη της Banque de France, που εκτιμά αύξηση 5,4% του ΑΕΠ φέτος.
Η σταθερή τάση αντικατοπτρίζει κυρίως την άποψη της DBRS Morningstar βάσει της οποίας η γαλλική κυβέρνηση παραμένει πλήρως δεσμευμένη στη βελτίωση της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής της πορείας της χώρας.
Σημαντική βοήθεια θα προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης