Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 19,50 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του Μυτιληναίου η Euroxx - Καταλύτης η πιθανή ένταξη στον MSCI

Στα 19,50 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του Μυτιληναίου η Euroxx - Καταλύτης η πιθανή ένταξη στον MSCI
Μια πιθανή ένταξη του Μυτιληναίου στον MSCI Greece Standard Index σίγουρα θα σηματοδοτήσει έναν σημαντικό θετικό καταλύτη
Στα 19,50 ευρώ, από 14 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή στόχο του Μυτιληναίου η Euroxx, διατηρώντας τη σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.

Αγορά σε ισχυρά θεμελιώδη

Όπως αναφέρει η Euroxx, αναμένει ότι η απόδοση θα καθοδηγείται από το τμήμα Μεταλλουργίας και όχι από το τμήμα Φυσικού Αερίου, όπως συνέβη πέρυσι.
Συνολικά, με δεδομένες τις υψηλότερες τιμές αλουμινίου και τα χαμηλότερα spread, αναμένει οριακά τα EBITDA του πρώτου τριμήνου να αυξηθούν κατά 2% σε 81,8 εκατ. ευρώ, με έσοδα ομίλου στα 498 εκατ. ευρώ (-7% σε ετήσια βάση) και καθαρά κέρδη 37,1 εκατ. ευρώ (+2% ετησίως).
Κατά την άποψη της Euroxx, τα οφέλη που απορρέουν από τις διαφοροποιημένες δραστηριότητες του Μυτιληναίου και το ιδιαίτερο επιχειρηματικό μοντέλο δεν μπορούν να τονιστούν αρκετά.
μυτιλ.JPG

Πιθανή ένταξη του δείκτη MSCI Greece Standard Index

Αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο, μια πιθανή ένταξη του Μυτιληναίου στον MSCI Greece Standard Index (η ανακοίνωση αναμένεται στις 11 Μαΐου 2021) σίγουρα θα σηματοδοτήσει έναν σημαντικό θετικό καταλύτη, αυξάνοντας τη ρευστότητα της μετοχής, τη θεσμική βάση συμμετοχής και τελικά την τιμή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης