Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Και όμως, η διάσωση της οικονομίας των ΗΠΑ κοστίζει 1,7 δισ. δολάρια την ώρα

Bank of America: Και όμως, η διάσωση της οικονομίας των ΗΠΑ κοστίζει 1,7 δισ. δολάρια την ώρα
Καθώς κατευθυνόμαστε σε μια περίοδο αρνητικών αποδόσεων σε μετοχές το δεύτερο εξάμηνο του 2021, η συμβουλή των αναλυτών της τράπεζας είναι να αποκτήσουμε «αμυντική ποιότητα»

Περί τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια την ώρα κοστίζει η διάσωση της αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Bank of America Merrill Lynch.
Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από μια εβδομάδα περιορισμένα πτωτικών συνεδριάσεων, η BofA αναφέρει πως οι επενδυτές δεν έχουν, πλέον, κανέναν φόβο για τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία σπεύδει να διασώσει τους μετέχοντες στην αγορά αποτρέποντας ακόμα και την παραμικρή πτώση.
Ωστόσο, αν και δεν είναι φανεροί, συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.
Όπως αναφέρει η BofA, η Fed έχει αγοράσει, τους τελευταίους 18 μήνες, ομόλογα ύψους 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – περίπου δύο φορές το ποσό που έχουν ξοδέψει οι ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.
fed_purchases_past_18_months.jpg
Μάλιστα, αν έκανε κανείς τους σχετικούς υπολογισμούς, θα διαπίστωνε πως η Fed σκορπά 834 εκατομμύρια δολάρια την ώρα για τη διάσωση της αμερικανικής οικονομίας.
Αν σε αυτό το ποσό προστεθούν τα 875 εκατομμύρια δολάρια που ξοδεύει η αμερικανική κυβέρνηση την ώρα φέτος, τότε το σύνολο φτάνει τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Με τα περισσότερα από τα κρατικά χρήματα να οδεύουν στο χρηματιστήριο, όπως αναφέρει η BofA, τα πακέτα τόνωσης έχουν προκαλέσει μια τεράστια φούσκα στη Wall Street, ενώ παράλληλα έχουν εντείνει τις πληθωριστικές πιέσεις στην πραγματική οικονομία.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την BofA, έχει φτάσει στο 6,8% σε ετήσια βάση, οι τιμές στις κατοικίες έχουν αυξηθεί κατά 19,7%, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί το γεωπολιτικό ρίσκο λόγω έξαρσης του εθνικισμού και του προστατευτισμού.
Και παρόλο που η Fed συνεχίζει να κηρύττει ότι αυτός ο αυξανόμενος πληθωρισμός είναι «παροδικός», η BofA πιστεύει ότι πρόκειται να χτυπήσει αλύπητα τα κέρδη στο χρηματιστήριο.
Όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε «πολιτικό λάθος» της Fed το φθινόπωρο, όταν η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να πληγεί από μια «αστραπιαία ύφεση», η οποία, όπως εκτιμά η BofA, θα αποκαλυφθεί μέσω της απότομης πτώσης του PMI.
ism_and_pmis.jpg
Καθώς κατευθυνόμαστε σε μια περίοδο αρνητικών αποδόσεων σε μετοχές το δεύτερο εξάμηνο του 2021, η συμβουλή των αναλυτών της τράπεζας είναι να αποκτήσουμε «αμυντική ποιότητα», ως μια καλή αντιστάθμιση αγοράς μέχρι να υπάρξουν ξανά κέρδη.
own_defensive_quality.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης