Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση Morgan Stanley: Η Wall Street... είναι ακριβή θα προσγειωθεί απότομα και σύντομα - Δεν δικαιολογείται το ράλι

Προειδοποίηση Morgan Stanley: Η Wall Street... είναι ακριβή θα προσγειωθεί απότομα και σύντομα - Δεν δικαιολογείται το ράλι
Το ερώτημα είναι πότε οι μετοχικοί δείκτες θα τιμολογήσουν την τρέχουσα αδυναμία στα πρόδρομα στοιχεία, ανέφερε η Morgan Stanley
Η βελτίωση του κλίματος προς τις αμερικανικές μετοχές έρχεται σε αντίθεση με το φόντο της αποδυνάμωσης των οικονομικών δεδομένων και των κερδών, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της Morgan Stanley, Michael Wilson.
Ένας από τους πιο ηχηρούς "bear" για τις αμερικανικές μετοχές προειδοποίησε ότι η πτώση των μελλοντικών δεικτών θα μεταφραστεί σε ύφεση των κερδών και θα καταλήξει να πλήξει τις αμερικανικές αγορές.
Η πρόσφατη αισιοδοξία γύρω από μια λιγότερο επιθετική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, την επαναλειτουργία της Κίνας και ένα ασθενέστερο δολάριο έχει ήδη αποτιμηθεί στις τιμές των μετοχών, έγραψε σε σημείωμά του.
"Το ερώτημα είναι πότε οι μετοχικοί δείκτες θα τιμολογήσουν την τρέχουσα αδυναμία στα πρόδρομα στοιχεία και την ενδεχόμενη αδυναμία στα σκληρά στοιχεία", δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής, ο οποίος κατέλαβε την 1η θέση στην περσινή έρευνα του Institutional Investor.
"Πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει αυτό το ημερολογιακό τρίμηνο".

Προειδοποιήσεις

Η άποψη του Wilson λειτουργεί ως προειδοποιητικό σημάδι μετά την άνοδο του δείκτη S&P 500 κατά σχεδόν 11% από τα μέσα Οκτωβρίου.
Ο δείκτης φαίνεται ακριβός σε σύγκριση με τα μέσα ιστορικά επίπεδα, δεδομένου ότι οι εκτιμήσεις για τα κέρδη μειώνονται εδώ και μήνες.
Τα κέρδη αποτελούν επίσης ανησυχία για τον στρατηγικό αναλυτή της JPMorgan Mislav Matejka, ο οποίος σημειώνει ότι το περιβάλλον θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο φέτος, με την τιμολογιακή δύναμη των επιχειρήσεων να αρχίζει να αντιστρέφεται, την ώρα που τα περιθώρια κέρδους βρίσκονται κοντά σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.
"Ακόμη και αν οι εταιρείες δεν απογοητεύσουν για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν αναβαθμίσεις EPS στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους", έγραψε ο Matejka.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης