Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Η αγορά «τιμωρεί» υπερβολικά τον ΟΤΕ - Τιμή στόχος στα 15,70 ευρώ

Eurobank Equities: Η αγορά «τιμωρεί» υπερβολικά τον ΟΤΕ - Τιμή στόχος στα 15,70 ευρώ
Το τρέχον επίπεδο της μετοχής τιμολογεί μόλις 2,4% απόδοση κεφαλαίου στο διηνεκές ή, εναλλακτικά, capex/sales κοντά στο 26% σε σύγκριση με τον τρέχοντα μέσο όρο του κλάδου του 19%
Η πτώση της μετοχής του ΟΤΕ «φαίνεται υπερβολικά τιμωρητική», κατά την Eurobank Equities, η οποία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' 3μηνου 2023, διατηρεί τη σύσταση buy με τιμή στόχο στα 15,70 ευρώ.
Όπως διαπιστώνει η Eurobank Equities, οι μετοχές έχουν απομειωθεί σε μόλις 4,5x σε όρους EV/EBITDA, μια έκπτωση 10% σε σχέση με την ιστορία του ΟΤΕ και 20% έκπτωση σε σχέση με τον κλάδο της ΕΕ.
Παρά την έλλειψη καταλυτών βραχυπρόθεσμα, η Eurobank Equities θεωρεί ότι η κλίση κινδύνου-απόδοσης είναι ανοδική, ειδικά καθώς, σύμφωνα με την εκτίμησή της, το τρέχον επίπεδο της μετοχής τιμολογεί μόλις 2,4% απόδοση κεφαλαίου στο διηνεκές ή, εναλλακτικά, capex/sales κοντά στο 26% σε σύγκριση με τον τρέχοντα μέσο όρο του κλάδου του 19% (και ενδείξεις ότι αυτό το επίπεδο μπορεί να υποδηλώνει την κορύφωση).
1_181.JPG

Υπό πίεση η σταθερή τηλεφωνία στην Ελλάδα

Ο ΟΤΕ δημοσίευσε τα αποτελέσματα του α' τριμήνου σύμφωνα με τις προσδοκίες, με EBITDA -1% σε ετήσια βάση, καθώς η συνεχιζόμενη εξασθένηση στην ελληνική σταθερή τηλεφωνία (ο έντονος ανταγωνισμός οδηγεί σε μείωση των λιανικών εσόδων σταθερής κατά 4,3%, σε συμφωνία με το β' εξάμηνο του '22) και η αδύναμη Ρουμανία (κατάργηση του ανώτατου ορίου στις τιμές ενέργειας, τερματισμός της προσφοράς MVNO) υπεραντισταθμίζουν τις σταθερές βασικές τάσεις στην κινητή τηλεφωνία (έσοδα υπηρεσιών +2,7% σε ετήσια βάση).
Η κορυφαία γραμμή επηρεάστηκε επίσης από τα χαμηλότερα έσοδα χονδρικής (-13% στην Ελλάδα) οδηγώντας τα έσοδα του ομίλου στο -2% σε ετήσια βάση.
Η παραγωγή ρευστότητας ήταν πολύ ισχυρή, με FCF στα 229 εκατ. και το καθαρό χρέος να μειώθηκε σε μόλις 262 εκατ. ευρώ (από 469 εκατ. το 4ο τρίμηνο του '22).

Κέρδη του 2023

Παρά το αργό ξεκίνημα του έτους, η Eurobank Equities εκτιμά ότι υπάρχει περιορισμένος καθοδικός κίνδυνος για τις προβλέψεις για το 2023, με τον ΟΤΕ να είναι λιγότερο εκτεθειμένος από τους περισσότερους ομολόγους του στην ΕΕ στον πληθωρισμό της ενέργειας και των μισθών, ενώ απολαμβάνει έναν πολύ ισχυρότερο ισολογισμό, με αποτέλεσμα να είναι σχετικά απρόσβλητος από τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Εκτιμά αύξηση του EBITDA κατά 1% το 2023 και 1,9% το 2024.
Όσον αφορά τους κύριους πυλώνες της αύξησης του EBITDA για το 2023, η Eurobank Equities αναμένει ότι η περιαγωγή θα προσθέσει περίπου 0,3 π.μ. στην αύξηση του EBITDA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης