Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NBG Securities: Οι ελληνικές τράπεζες έχουν περιθώρια ανόδου 22% - 36% - Οι νέες τιμές στόχοι

NBG Securities: Οι ελληνικές τράπεζες έχουν περιθώρια ανόδου 22% - 36% - Οι νέες τιμές στόχοι
Τα περιθώρια ανόδου είναι 28% για την Alpha Bank, 22% για την Eurobank και 36% για την Πειραιώς, ενώ και για τρεις μετοχές η σύσταση είναι outperform
Περιθώρια ανόδου έως και 36% βλέπει για τις ελληνικές τράπεζες η NBG Securities, για τις οποίες διατηρεί τη θετική της σύσταση, με κορυφαία επιλογή την Πειραιώς.
Όπως εξηγεί η NBG Securities, η Πειραιώς παραμένει αδικαιολόγητα υποτιμημένη σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες, καθώς οι δείκτες της συγκλίνουν γρήγορα με τα ευρωπαϊκά επίπεδα.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναθεωρεί στα 2 ευρώ την τιμή στόχο για την Alpha Bank, από 1,95 ευρώ προηγουμένως, στα 2,10 ευρώ για την Eurobank, από 1,70 ευρώ, και στα 4,50 ευρώ για την Πειραιώς, από 3,90 ευρώ.
Τα περιθώρια ανόδου είναι 28% για την Alpha Bank, 22% για την Eurobank και 36% για την Πειραιώς, ενώ και για τρεις μετοχές η σύσταση είναι outperform.
1_521.JPG
Οι 3 καταλύτες

Σύμφωνα με την NBG Securities η θετική στάση της είναι απόρροια της επιτυχούς υλοποίησης των μέχρι τώρα επιχειρηματικών σχεδίων, την ανθεκτικότητα στην κερδοφορία και την προοπτική διανομής μερίσματος.
Οι ελληνικές τράπεζες θα επωφεληθούν από τα υψηλά επιτόκια, που αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα για μεγάλο μέρος του 2024, και να επιδοθούν στην επέκταση των δανειακών τους χαρτοφυλακίων.
Αυτή η προοπτική θα τις βοηθήσει να μετριάσουν τις συνέπειες των μειώσεων των επιτοκίων που αναμένονται αργότερα μέσα στο έτος, διατηρώντας την κερδοφορία τους σε υψηλά επίπεδα.
Στο μέτωπο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE), οι ελληνικές τράπεζες έχουν εξυγιάνει σε μεγάλο βαθμό τους ισολογισμούς τους, ενώ τα επίπεδα κεφαλαίου τους επιτρέψουν να δώσουν αξία στους επενδυτές με τη μορφή μερισμάτων.
Η προοπτική αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναμένεται να προσελκύσει ακόμη περισσότερο την προσοχή των επενδυτών, να αυξήσει τους όγκους συναλλαγών και να ενισχύσει τις επιδόσεις τους στην αγορά.
Ο κύριος κίνδυνος για το 2024 είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες να μην μπορέσουν να αυξήσουν τα χαρτοφυλάκια δανείων τους, καθιστώντας την κερδοφορία τους ευάλωτη σε τυχόν μειώσεις επιτοκίων.
2_375.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης