Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σπάει τα κοντέρ η Yardeni - «Ταύρος» με πρόβλεψη για άλμα του Dow Jones στις 60.000 μονάδες

Σπάει τα κοντέρ η Yardeni - «Ταύρος» με πρόβλεψη για άλμα του Dow Jones στις 60.000 μονάδες
Οι αναλυτές της Yardeni Research διατηρούν αισιόδοξη στάση για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του Dow
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή πάνω από το ορόσημο των 40.000 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία, ωθούμενος από το τελευταίο σκέλος του ράλι των χρηματιστηριακών αγορών, μετά την άμβλυνση των στοιχείων για τον πληθωρισμό που αναζωπύρωσε την αισιοδοξία των επενδυτών για μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed.
Αν και ο δείκτης αναφοράς διαπραγματεύεται κάτω από αυτό το ιστορικό επίπεδο τις τελευταίες ημέρες, οι αναλυτές της Yardeni Research διατηρούν αισιόδοξη στάση για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του βιομηχανικού δείκτη της Wall Street, επαναλαμβάνοντας τον στόχο τους για 60.000 μονάδες έως το 2030.

Bear market και μετά... απογείωση

«Στην πορεία, θα μπορούσαν να υπάρξουν διορθώσεις και ακόμη και άλλη μια bear market.
Αλλά αναμένουμε ότι η αύξηση των κερδών, υποστηριζόμενη από την αύξηση της παραγωγικότητας, θα οδηγήσει τη χρηματιστηριακή αγορά υψηλότερα κατά το υπόλοιπο της δεκαετίας», έγραψαν οι αναλυτές.
«Σχεδιάσαμε μερικές γραμμές τάσης σε ένα διάγραμμα του Dow Jones και πέσαμε πάνω σε ένα κανάλι που ξεκινά γύρω στο 2010 και μπορεί να προεκταθεί σε ένα εύρος από 45.800 έως 76.700 μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
Το μέσο σημείο είναι οι 61.250 μονάδες.
Σημειώστε τα ημερολόγιά σας!» πρόσθεσαν.
Ο Yardeni σημειώνει ότι, σύμφωνα με τη θεωρία του Dow, η πρόσφατη άνοδος σε νέο υψηλό μπορεί να μην είναι βιώσιμη, εκτός εάν επιβεβαιωθεί από τον Dow Jones Transportation Average (DJTA), ο οποίος παραμένει κάτω από το υψηλό του.
Πιστεύουν ότι τα λιτότερα αποθέματα των επιχειρήσεων θα ενισχύσουν σύντομα τη ζήτηση για τη μεταφορά αγαθών και οι σχετικά σταθερές τιμές των καυσίμων θα ωφελήσουν τις εταιρείες μεταφορών και τις μετοχές τους.

Μία ενδιαφέρουσα απόκλιση

Επιπλέον, η εταιρεία ερευνών αγοράς επισήμανε μια ενδιαφέρουσα απόκλιση μεταξύ των μελλοντικών κερδών του S&P 500, τα οποία βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, και εκείνων του κλάδου S&P 500 Air Freight & Logistics, τα οποία είναι πολύ χαμηλότερα από το ανώτατο επίπεδό τους.
«Ο πρώτος λαμβάνει ώθηση από την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας, ενώ ο δεύτερος μπορεί να επιβαρυνθεί από την αδυναμία της παγκόσμιας οικονομίας και τον ανταγωνισμό της Amazon», σημειώνουν οι αναλυτές της Yardeni.
Τέλος, οι αναλυτές προβληματίστηκαν και για το συνεχιζόμενο τρενάκι του τρόμου στους δείκτες Bull/Bear (BBR).
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 21ης Μαΐου, ο δείκτης BBR της Investors Intelligence αυξήθηκε στο 3,45, υποδεικνύοντας μια σημαντική μετατόπιση προς το ανοδικό στρατόπεδο, με 59,4% ταύρους και μόνο 17,2% αρκούδες.
«Ίσως να υπάρχουν και πάλι πάρα πολλοί ταύροι για να μπορέσει ο DJIA να ξεφύγει αποφασιστικά πάνω από τις 40.000 μονάδες προς το παρόν», πρόσθεσε η ομάδα του Yardeni.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης