Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κωδικός... Time - Κι όμως ο Biden αποκάλυψε στις ελίτ των ΗΠΑ ότι η Pax Americana καταρρέει άμεσα

Κωδικός... Time - Κι όμως ο Biden αποκάλυψε στις ελίτ των ΗΠΑ ότι η Pax Americana καταρρέει άμεσα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε μία συνέντευξη στο περιοδικό Time που ήταν πολύ σημαντική, γιατί περιείχε ένα κωδικοποιημένο μήνυμα που προορίζονταν για ένα ειδικό κοινό: τις ελίτ των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρά την προβληματική του διανοητική του κατάσταση, που ανησυχεί τους Δημοκρατικούς, είπε μία μεγάλη αλήθεια.
Ο Joe Biden αποκάλυψε ότι ο πόλεμος αντιπροσώπων στην Ουκρανία είναι υπαρξιακός για τις ΗΠΑ.
Εάν η Ουκρανία χάσει, οι άλλες χώρες της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ θα ακολουθήσουν μία πιο ανεξάρτητη πολιτική, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Αν ποτέ αφήσουμε την Ουκρανία να πέσει, σημειώστε τα λόγια μου, θα δείτε την Πολωνία να φεύγει και θα δείτε όλες αυτές τις χώρες κατά μήκος των πραγματικών συνόρων της Ρωσίας, από τα Βαλκάνια και τη Λευκορωσία  να ακολουθούν τους δικούς τους σχεδιασμούς», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι οι αποφάσεις των ΗΠΑ τα επόμενα τέσσερα χρόνια «θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρώπης για πολύ καιρό ακόμη».
«Για αυτό δεν μπορούμε να αφήσουμε το ΝΑΤΟ να αποτύχει», τόνισε ο Biden.
O Biden έχει δίκιο: Η ήττα του δυτικού συνασπισμού στην Ουκρανία θα οδηγήσει στην κατάρρευση της επιρροής των ΗΠΑ στην Ανατολική Ευρώπη.
Σε αυτήν την περίπτωση, η Ευρώπη δεν θα είναι πλέον σε θέση να αρνηθεί ότι η Ουάσιγκτον την έσυρε σε μια περιπέτεια, την εξέθεσε σε επίθεση και συγκρούστηκε με τον ισχυρό ανατολικό γείτονά της (Ρωσία), πληρώνοντας όλες τις συνέπειες ενός καταστροφικού πολέμου.

Μπορεί να αποφευχθεί η κατάρρευση της Pax Americana;

Ωστόσο, ο Biden πιστεύει ότι η καταστροφή της Pax Americana μπορεί να αποφευχθεί εάν επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ για άλλα τέσσερα χρόνια.
Τότε «δεν θα επιτρέψει να πέσει το ΝΑΤΟ » και «θα καθορίσει το μέλλον της Ευρώπης για πολύ καιρό ακόμη».
Εν ολίγοις, η σωτηρία της αμερικανικής αυτοκρατορίας στην Ευρώπη είναι δυνατή μόνο εάν ένας 82χρονος άνδρας, ο.... οποίος κατά καιρούς μπερδεύει την αδερφή του με τη γυναίκα του, την Ουκρανία με το Ιράν το αριστερό με το δεξί και το κενό, κληθεί να διοικήσει τις ΗΠΑ για άλλα τέσσερα χρόνια.
Αυτό δεν φαίνεται ρεαλιστικό αλλά ο Biden πιστεύει ό,τι λέει.
Όλα όσα λέχθηκαν, ειπώθηκαν από τον ίδιο σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time, προορίζονταν για ένα ειδικό κοινό, τις ελίτ των ΗΠΑ και μία «παγκόσμια κυβέρνηση» που δεν υπάρχει, αλλά λειτουργεί, ενσαρκωμένη σε ανθρώπους όπως ο George Soros ή ο Rupert Murdoch .
Άνθρωποι σαν αυτούς ενδιαφέρονται για την ύπαρξη του ΝΑΤΟ και άλλων μορφών ελέγχου στην Ευρώπη και ο μέσος ψηφοφόρος των ΗΠΑ δεν καταλαβαίνει γιατί η Αμερική χρειάζεται την Πολωνία και τι τρομερά πράγματα θα συμβούν αν ξαφνικά «φύγει».
biden_time.JPG
Το μέγεθος των προκλήσεων και η Κίνα


Καταβάλλεται μία υπεράνθρωπη προσπάθεια να τονιστεί πως ο Biden κατανοεί το μέγεθος των προκλήσεων, που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ.
Ένα ολόκληρο σύστημα εργάζεται πυρετωδώς για να ενσταλάξει στους κορυφαίους της παγκοσμιοποίησης την πεποίθηση ότι ο Biden δεν είναι ένας νυσταγμένος παππούς, αλλά ένας ακμαίος ιμπεριαλιστής, ένας κυνικός στρατηγός που εργάστηκε για δεκαετίες στο Κογκρέσο προκειμένου να επεκτείνει την επιρροή των ΗΠΑ.
Μπορεί ο Biden να δυσκολεύθηκε να βρει ...καρέκλα για να καθίσει στην τελετή στη Νορμανδία για τη D - Day αλλά κατανοεί ότι η Ουάσινγκτον χάνει τη θέση της ως ο κύριος συντονιστής των παγκόσμιων συγκρούσεων από τον κύριο ανταγωνιστή της.
Χάνει τη θέση της από την Κίνα, τον πιθανότερο μεσολαβητή στις στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για την τύχη της Ουκρανίας, που έχει ήδη καταφέρει να ξεκινήσει τη διαδικασία διευθέτησης μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας, ασυμβίβαστοι πολιτισμικοί εχθροί.
Ένα άλλο μήνυμα που έστειλε ο Biden στις ελίτ αφορά τον περιορισμό της ίδιας της Κίνας.
Ο Biden κατανοεί επίσης ότι η απώλεια της Ταϊβάν, θα είναι καταστροφή για την πολιτική της Ουάσιγκτον στην Ασία .
Ως εκ τούτου, στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ μπορεί να «εισέλθει» σε περίπτωση «εισβολής» του στρατού της Κίνας στο νησί.
Επομένως, πιστεύει ο Biden, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Donald Trump να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, υπέρ του οποίου το Πεκίνο θέλει να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές.
Στην πραγματικότητα, ήταν ο Trump που ξεκίνησε τη σύγκρουση με την Κίνα, ενώ ο Biden ήταν γνωστός για χρόνια ως ο καλύτερος φίλος της ελίτ του Πεκίνου στην Ουάσινγκτον και οι Ρεπουμπλικάνοι τον υποπτεύονταν ότι λάμβανε δωροδοκίες από Κινέζους λομπίστες.

Ένας χαρτοπαίκτης με ...τρεμάμενο χέρι


Δεν έχει σημασία ότι οι Κινέζοι θα θυμώσουν με την αμερικανική απειλή.
Δεν έχει σημασία ότι οι Ευρωπαίοι, των οποίων το μέλλον ο Biden έχει αφήσει στον εαυτό του να αποφασίσει, θα προσβληθούν.
Αυτό που έχει σημασία είναι οι ταγοί της παγκοσμιοποίησης να πειστούν ότι παρά τα προβλήματα υγείας και το προχωρημένο της ηλικίας του ο Biden είναι μόνος που μπορεί να διασώσει την αμερικανική αυτοκρατορία.
Ο Biden έχει επίσης δίκιο ότι οι ελίτ δεν θα χαρούν αν επιστρέψει ο Trump στον Λευκό Οίκο, γιατί έχουν γίνει προσωπικοί του εχθροί και αποδέκτες της εκδίκησής του.
Επιπλέον, ενώ υπόσχεται να «κάνει την Αμερική μεγάλη ξανά», ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι το παρελθόν του μεγαλείου έχει φύγει για πάντα, δίνοντας τη θέση του σε έναν πολυπολικό κόσμο.
Την ίδια στιγμή, ο κόσμος είναι ομαδοποιημένος σε μπλοκ και ο Trump δεν πιστεύει στις συμμαχίες - πιστεύει στην αυτάρκεια των Ηνωμένων Πολιτειών και στην ικανότητά τους να υπαγορεύουν μεμονωμένα τις επιταγές τους.
Και αυτό φυσικά θα είναι μία καταστροφή για την αυτοκρατορία αλλά το πρόβλημα με τον Biden  είναι ότι όταν «κατεβάζει» τα χαρτιά του στο τραπέζι, δεν μπορεί... να κρύψει το «ύπουλο τρέμουλο των χεριών του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης