Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 49 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της Metlen η Edison

tags :
Στα 49 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της Metlen η Edison
Η Metlen ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ σε EBITDA το 2023, με τις εκτιμήσεις της Edison να αναμένουν τώρα ότι αυτό θα είναι ορόσημο στην ανάπτυξή της και όχι η αιχμή της
Για έναν εξαιρετικό όμιλο υψηλής ανάπτυξης μιλά η Edison για την Metlen, η οποία παράγει σήμερα περίπου το 12% της εγχώριας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας, με στόχο το 20% μέχρι το τέλος του 2024.
Η φιλοδοξία είναι να φτάσει το 30% τα επόμενα χρόνια.
Όπως υπενθυμίζει η Edison, η απόφαση για το rebrand είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της για τη δημιουργία μιας ισχυρής διεθνούς ταυτότητας.
Επιβεβαίωσε επίσης την πρόθεσή της να εξετάσει μια διεθνή εισαγωγή, μεταξύ άλλων στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Στο πλαίσιο της εισαγωγής της στο LSE, η Metlen θα κατατάσσεται στην 90η θέση στις μεγαλύτερες εταιρείες δεικτών του LSE ως προς την κεφαλαιοποίηση της αγοράς και στην 50η θέση με βάση τα κέρδη, υποδεικνύοντας πιθανή ανοδική αναβάθμιση.
Η Metlen είναι μια εταιρεία κεφαλαιοποίησης 5 δισ. εισηγμένη στην Αθήνα με δύο βασικούς πυλώνες: μια ολοκληρωμένη επιχείρηση ενέργειας (παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, μια επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υψηλής ανάπτυξης και προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου) και τον Μεταλλευτικό κλάδο (ο μεγαλύτερος παραγωγός ολοκληρωμένου βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρώπη).

Κάθετα ολοκληρωμένη επιχείρηση πράσινης μεταλλουργίας

Η Metlen λειτουργεί τη μεγαλύτερη κάθετα ολοκληρωμένη επιχείρηση αλουμινίου στην Ευρώπη, παρέχοντας αλουμίνα και αλουμίνιο χαμηλού κόστους και χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα την πρόθεσή της να παράγει γάλλιο, το οποίο είναι σύμφωνο με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κρίσιμες πρώτες ύλες.

Αποτίμηση: Υποτιμημένη για επιχείρηση με EBITDA 1+ δισ. ευρω

Η Metlen ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ σε EBITDA το 2023, με τις εκτιμήσεις της Edison να αναμένουν τώρα ότι αυτό θα είναι ορόσημο στην ανάπτυξή της και όχι η αιχμή της.
Θεωρεί ότι για τη Metlen η τιμή στόχος είναι στα 49 /μετοχή (από 45 ευρώ/μετοχή στην τελευταία ανάλυσή της).
Η αποτίμησή μας στο DCF έχει αυξηθεί στα 47 ευρώ/μετοχή λόγω δευτερευουσών αναθεωρήσεων κερδών, ενώ συνδυάζοντας μια πολλαπλή αποτίμηση από ομοτίμους, η τιμή στα 51 ευρώ/μετοχή αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες rerating.
Η Metlen διαπραγματεύεται με P/E στο 7,2x, σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με ομότιμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης