Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Θα μας «τρελάνει» η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Θα μας «τρελάνει» η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Η κυβέρνηση κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό της
«Πόσο άσχημη» είναι η κατάσταση για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όταν το οικονομικό επιτελείο και συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών ανοίγει το θέμα των υπερβολικών χρεώσεων επί των τραπεζικών συναλλαγών.
Ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας απαιτεί ακόμη από τις τράπεζες να προστατεύσουν τους δανειολήπτες από την αύξηση των επιτοκίων.
Δεν μένει μόνο σε αυτά. Θέλει οι τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων (!).
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιων της Προέδρου της Δημοκρατίας λέει ότι οι τράπεζες πρέπει να βοηθήσουν τα ευάλωτα νοικοκυριά. που πλήττονται.
Είναι τόσο άσχημη η κατάσταση (;) Τι συμβαίνει.

Η κυβέρνηση θέλει να καλύψει ή να προλάβει την Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία εκ του ρόλου της ασχολείται με θέματα που δεν μπορεί να «πιάσει» η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μήπως στοχεύουν στη διεύρυνση της εκλογικής βάσης ενόψει των εθνικών εκλογών;
Οι 6 και 8 ποσοστιαίες μονάδες, όπως καταγράφονται ως διαφορές του δεύτερου κόμματος από του πρώτου στις δημοσκοπήσεις, κινητοποιούν το κυβερνητικό σχήμα και λιγότερο τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο δεν μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των θεμάτων που ανοίγει η ίδια η κυβέρνηση όπως είναι το ύψος των προμηθειών επί των τραπεζικών συναλλαγών και την απαίτηση του υπουργείου Οικονομιών προς τις τράπεζες να βοηθήσουν τα νοικοκυριά που εμφανίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή των μηνιαίων δόσεων των στεγαστικών δανείων εξαιτίας της ανόδου των επιτοκίων.
Εμείς τώρα θα πρέπει να «τρελαθούμε» για να κατανοήσουμε την κυβερνητική στάση όπως και τις πρωτοβουλίες της όταν ανοίγει ζητήματα που «αγγίζουν» τη μεσαία τάξη ενώ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης διαπιστώνουν ότι στη δική τους περπατησιά συναντούν επισκέπτες της αντίπερα όχθης.

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ως κυβέρνηση μετά και την επιτυχή λειτουργία των ναυπηγείων της Ελευσίνας (παράδειγμα) φέρνει στο προσκήνιο τα ζητήματα που «καίνε» τα νοικοκυριά.
Όταν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ενεργειακό κόστος των νοικοκυριών, παρεμβαίνει στην αγορά τροφίμων με το καλάθι του νοικοκυριού, εύλογα θα αναζητήσω κι εγώ, πιθανόν και εσείς που πάμε αναφερόμενος στη διάκριση των πολιτικών ρόλων.
Τι να γράψουμε και τι να πούμε!
Η κυβέρνηση κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό της(!).
Η κυβέρνηση θέλει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να μετακινηθεί από τον παραδοσιακό χώρο της «Δεξιάς» προς το Κέντρο και αν χρειαστεί να πάει και λίγο πιο Αριστερά.(!).
Τι θα κάνουν τα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ , το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι κομματικοί οργανισμοί για να αντιμετωπίσουν το φιλολαϊκό πρόσωπο της Δεξιάς;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης