Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

H παροχολογία, οι δημοσκόποι και ο εθνικός διχασμός

H παροχολογία, οι δημοσκόποι και ο εθνικός διχασμός
Το πολιτικό θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει

Το βράδυ της Κυριακής των Εθνικών Εκλογών θα πέσουν «κορμιά»
Μία ολόκληρη χώρα θα  ζήσει την αγωνία του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου που ήδη ζήσαμε με την Αργεντινή και τη Γαλλία.
Εκεί οδηγούνται τα πολιτικά πράγματα της χώρας.Οι δημοσκόποι θα έχουν κλείσει κρεβάτι σε κάποιο νοσοκομείο για «καλό» και για «κακό» ενώ οι καπνίζοντες πιθανότητα θα προσέλθουν αργότερα για ιατρική φροντίδα.
Το πολιτικό θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει σταδιακά ενώ οι παροχές της κυβέρνησης διευρύνονται με ταχείς ρυθμούς προς κάθε κατεύθυνση και ειδικότερα στα κοινωνικά στρώματα που έχουν περισσότερο ανάγκη , όπως διατείνεται  η ίδια.
Ποιος θα μας εξηγήσει από τους ειδικούς που ασχολούνται με τις έρευνες πως δικαιολογούνται οι παροχές της κυβέρνησης όταν οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δίνουν  προβάδισμα στο κυβερνητικό σχήμα που φθάνει έως τις 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση  με το δεύτερο κόμμα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πως δικαιολογείται η πολιτική ανασφάλεια της κυβέρνησης και του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου αφού σκέφτονται και σχεδιάζουν παροχές προς το λαό στον οποίο, όπως λένε  «κομψά» έχουν πέσει πάνω τους όλες  οι συμφορές.
Τι έχει κρατήσει για το τέλος της προεκλογικής περιόδου η κυβέρνηση;
Πως θα γαληνέψει τους ψηφοφόρους όταν δεν υπάρχει  …επιταγή  στο εκλογικό σώμα πριν φτάσουν στις κάλπες.
Ποιοι λόγοι συντηρούν την κυβερνητική παροχολογία όταν οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν την παραμικρή ευκαιρία στο δεύτερο κόμμα να κλείσει την ψαλίδα της διαφοράς. 
Δηλαδή αν οι δημοσκοπήσεις εντόπισαν ευρήματα με διαφορές στα όρια του στατιστικού λάθους ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα, οι παροχές θα αποκτούσαν μεγαλύτερη δύναμη …πυρός.
Εμείς εύκολα μπορούμε να πούμε ότι ευθύνεται  ο ΣΥΡΙΖΑ που τα νοικοκυριά δεν λαμβάνουν μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια διότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  δεν απειλεί την πρωτιά της κυβέρνησης με βάση τις δημοσκοπήσεις.
Εν κατακλείδι οι αρμόδιοι Εισαγγελείς να έχουν έτοιμα τα εντάλματα σύλληψης των δημοσκόπων διότι οδηγούν τον χώρα σε νέο εθνικό διχασμό.
Η δημοσιοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων με την υπογραφή του ελληνικού λαού πιθανόν να είναι ανατρεπτικά σε σχέση με αυτά που παρουσιάζουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις.
Πώς αλλιώς να δικαιολογήσουμε την παροχολογία της κυβέρνησης αλλά και την εντυπωσιακή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να πληρωθούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Συνήθως οι σχετικές ανακοινώσεις γίνονταν με δόσεις, αρχικά δίνονταν παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου για να έρθει στη συνέχεια η καταληκτική ημερομηνία.

Νίκος Θεοδωρόπουλος ntheo@bankingnews.gr   

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης