Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ… ξαναζεί το 2015 - Με δύο τηλεφωνικές κλήσεις φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ… ξαναζεί το 2015 - Με δύο τηλεφωνικές κλήσεις φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση
Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του στάση κινείται στις πολιτικές πατησιές του 2015
Είμαστε μια ανάσα από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών και μόνο η κυβερνητική παράταξη έχει μια σαφή στρατηγική προς τις κάλπες ενώ τα υπόλοιπα κόμματα (εκτός του ΚΚΕ) ψάχνουν ακόμη τα πατήματά τους.
Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς διερεύνηση ενώ οι ευκαιρίες παρουσιάζονται η μία μετά την άλλη χάνονται από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να πλήξει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας όπως και τα στελέχη του κόμματος μιλούν με βεβαιότητα ότι θα είναι πρώτο κόμμα αλλά θα είναι άνευ σημασίας διότι θα δυσκολευτεί σε μία κυβερνητική συνεργασία με άλλα κόμματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα αλλά δεν έδωσε σαφή δείγματα γραφής για πολιτικές συγκλίσεις ενώ φαντάζεται ότι το ΠΑΣΟΚ (Κίνημα Αλλαγής) θα γίνει ΑΝΕΛ όπως και το τρίτο κόμμα θα προσέλθει στο κυβερνητικό σχήμα με ένα τηλεφώνημα.
Δηλαδή με δυο τηλεφωνικές κλήσεις ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι την επομένη των εθνικών εκλογών θα είναι πρωθυπουργός.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του στάση κινείται στις πολιτικές πατησιές του 2015 προεξοφλώντας ότι τα μικρότερα κόμματα θα προσέλθουν τη νύχτα που θα ανακοινωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα στο κυβερνητικό σχήμα με βασικό πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως η απλή αναλογική θα αποδεχθεί χωρίς περιεχόμενο διότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή δείχνουν μια αυτόνομη πορεία.
Μπορεί ο αναγνώστης του άρθρου να φανταστεί τι θα γίνει όταν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πάρει στις επερχόμενες εκλογές ποσοστό 29% και ο ΣΥΡΙΖΑ πιάσει το 32%. Δεν πρόκειται για βεβαιότητα αλλά για αποτέλεσμα έκπληξη με μηδαμινές πιθανότητες διότι στην κοινωνία δεν κυκλοφορεί η άποψη ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να μάς σώσει όπως συνέβη το 2015.
Θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του θα είναι μακριά από το στόχο του όχι γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκπλήρωσε με το καλύτερο δυνατό τρόπο τις απαιτήσεις των πολιτών. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα παραμένει για άλλα 4 χρόνια στα ίδια έδρανα και μάλιστα με λιγότερες δυνάμεις .
Ποιος ή ποιοι θα αναλάβουν την ευθύνη του εκλογικού αποτελέσματος στην Κουμουνδούρου αφορά το επιτελείο του κόμματος.
Δυστυχώς η κυβερνητική τετραετία που αποχαιρετούμε οι πολιτικοί σχηματισμοί έχασαν κάθε προνόμιο και αποδέχθηκαν το ρόλο κομπάρσου αφού αρκούνται σε ρόλο μηχανισμού συγκέντρωσης ψήφων.
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ως φιλελεύθερη παράταξη δεν έβγαλε ούτε ψίθυρο για την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης που ξεπέρασε ακόμη και το ΠΑΣΟΚ του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου. Η υποταγή του κόμματος στο αρχηγό και στον εκάστοτε πρωθυπουργό για το συμφέρον του κόμματος είναι κακός οιωνός για τη Δημοκρατία.
Αφήσαμε εκτός το θέμα Καλογρίτσα - Παππά όπως και τις υποκλοπές διότι υπάρχουν Θεσμοί για να ασχοληθούν με τα καυτά θέματα της εκτροπής της πολιτικής.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης