Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ασφαλιστικές Ζωής και Υγείας: Αρνητικά τεχνικά αποτελέσματα το 2021, σωσίβιο οι επενδύσεις

Ασφαλιστικές Ζωής και Υγείας: Αρνητικά τεχνικά αποτελέσματα το 2021, σωσίβιο οι επενδύσεις
Τα αποτελέσματα δεν είναι όπως τα περίμεναν οι ασφαλιστικές, καθώς τις σώζουν τα έσοδα από επενδύσεις και οι ίδιες βρίσκονται σήμερα στο μεταίχμιο νέων αποφάσεων.
Λυπητερές καμπάνες χτυπούν στα έσοδα των ασφαλίσεων ζωής.
Το τεχνικό αποτέλεσμα συγκρίνοντας τα έσοδα με τα έξοδα στον κλάδο ζωής το 2021, σύμφωνα με τα στατιστικά της ΕΑΕΕ είναι αρνητικό ύψους 73 εκατομμυρίων.
Τα αποτελέσματα δεν είναι όπως τα περίμεναν οι ασφαλιστικές, καθώς τις σώζουν τα έσοδα από επενδύσεις και οι ίδιες βρίσκονται σήμερα στο μεταίχμιο νέων αποφάσεων.
Το σύνολο των εσόδων στις ασφαλίσεις ζωής το 2021 σύμφωνα με τα στατιστικά της ΕΑΕΕ διαμορφώθηκε στα 2.248 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το σύνολο των εξόδων στα 2.321 εκατομμύρια δημιουργώντας αρνητικό τεχνικό αποτέλεσμα ύψους 73 εκατομμυρίων ευρώ.

Από τους αντίστοιχους λογαριασμούς των ασφαλίσεων κατά ζημιών, τα έσοδα έφτασαν τα 1.743 εκατομμύρια και τα έξοδα 1.242 εκατομμύρια δημιουργώντας τεχνικό αποτέλεσμα ύψους 501 εκατομμυρίων.
Το συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα αθροιστικά που προκύπτει από τα αποτελέσματα του κλάδου ζωής και περιουσίας είναι 428 εκατομμύρια και σε αυτό προστίθενται έσοδα από επενδύσεις ύψους 512 εκατομμυρίων.
Αφαιρώντας εν συνεχεία τα λειτουργικά έξοδα ύψους 565 εκατομμυρίων όπως και την διαφορά λοιπά έσοδα μείον λοιπά έξοδα, προκύπτει θετικό αποτέλεσμα χρήσης προ φόρων για το 2021, 454 εκατομμυρίων.
Μετά την αφαίρεση των φόρων ύψους 117 εκατομμυρίων, το καθαρό αποτέλεσμα παραμένει θετικό στα 337 εκατομμύρια.

Τα αποτελέσματα ζωής για το 2021 βασίστηκαν πάνω σε στοιχεία που έδωσαν 18 ασφαλιστικές επιχειρήσεις με καθεστώς εγκατάστασης στην Ελλάδα οι οποίες συγκέντρωσαν το 99% της παραγωγής ασφαλίστρων συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των συμβολαίων στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η παραγωγή ασφαλίσεων ζωής και υγείας διαμορφώθηκε στα 2,08 δισεκατομμύρια, τα 615 εκ των οποίων εκατομμύρια αφορά σε ομαδικές ασφαλίσεις οι οποίες δεν πήγαν καλά, ανατρέποντας τις προσδοκίες των ασφαλιστικών.

Επί των συνόλω, η ετήσια αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων ζωή και υγείας για τις 18 ασφαλιστικές επιχειρήσεις μέλη της ΕΑΕΕ με καθεστώς εγκατάστασης έκλεισε στο 14,2%.
Οι ατομικές ασφαλίσεις σημείωσαν αύξηση 17,7% ενώ οι ομαδικές μόλις 3,7%.
Οι ασφαλιστικές ζωής βρίσκονται στο μεταίχμιο νέων αποφάσεων με έκδοση νέων προϊόντων προσαρμοσμένων στις τάσεις της οικονομία και τις ανάγκες των ασφαλισμένων.
Ελενα Ερμείδου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης