Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το δημοσιογραφικό και πολιτικό παρεάκι κρατά στάσιμη τη χώρα

tags :
Το δημοσιογραφικό και πολιτικό παρεάκι κρατά στάσιμη τη χώρα
Enough is enough (Φτάνει ως Εδώ)
Ένα δημοσιογραφικό «παρεάκι» επιβάλει σε μία χώρα να παραμένει στάσιμη , πιπιλιζοντας τα ίδια και τα ίδια για δεκαετίες.
Τα πολιτικά πρόσωπα της πρώτης γραμμής , μέρος σε αυτό το παρεάκι , εγκλωβίζονται , έχοντας μόνο ως αντίδοτο το χρόνο , τα λάθη των αντιπάλων πολιτικών και το ότι συχνά ο κόσμος ξεχνά.
Οι καλές δημοσιογραφικές ερωτήσεις απουσιάζουν για περισσότερες από δυο δεκαετίες αλλά συμβάλλουν στη διαιώνιση μιας ανούσιας κριτικής που οδηγεί μία στασιμότητά τα πάντα και τους πάντες.
Είναι άλλη όψη του ίδιου νομίσματος και αναφέρομαι στις παρεμβάσεις του Μητροπολίτη Αμβροσίου.
Γιατί το παρεάκι είναι το ίδιο και αναπαράγεται μέσα από το δίπολο πολιτικής-ενημέρωσης
Οι ενημερωτικές εκπομπές του παρουσιαστή Νίκου Χατζηνικολάου για τα Τέμπη λειτουργούν στο ίδιο καμβά της στασιμότητας επί δεκαετίες.
Ο ίδιος παραμένει στην κορυφή ως «πετυχημένος δημοσιογράφος» αφού το παρεάκι διαιωνίζεται.
Θυμάμαι μια προσωπική συνέντευξη που έδωσε ο Πέτρος Φιλιππίδης στο Νίκο Χατζηνικολάου και μετά έσκασαν τα σκάνδαλα, μετά πέρασε κι ο διασκεδαστής κ Κανάκης ενώ δεν το ρώτησε τι κάνει ο …φίλος τους κλπ.
Μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη έκανε νέα ενημερωτική εκπομπή για τα αίτια με καλεσμένους δημοσιογράφους την κα Μαριάννα Πυργιώτη , την κα Κάτια Μακρή και τον κ Αντώνης Δελατόλας, δηλαδή πολιτικούς συντάκτες που μιλούν για όλα, τα ξέρουν όλα. Αντίθετα, απουσιάζουν οι δημοσιογράφοι ρεπόρτερ διότι θα τους χαλάσουν τη «μαγιά».
Βαφτίζουν ενημερωτική την εκπομπή και ανακυκλώνουν τα ίδια και τα ίδια για περισσότερες από τρείς δεκαετίες.
Δεν μπορώ να ξεχάσω επίσης πετυχημένο και διακεκριμένο δημοσιογράφο , ο οποίος συμμετείχε σε τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές με την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα , ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του είχαν δέκα δουλειές στο Δημόσιο.
Δηλαδή έμπαιναν στο σπίτι δέκα μισθοί το μήνα.(!)
Το παρεάκι της ενημέρωσης έχει απάντηση για όλα τα δεινά που πλήττουν τη χώρα. Πρόκειται για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και η παρτίδα σώθηκε.
Τόσο απλά.
Δεν πάνε πιο κάτω διότι δεν τους αφορά η κρατική μηχανή να μπει σε ράγες αποτελεσματικότητας.
Αν η ενημέρωση φέρει στο προσκήνιο νέα κριτήρια αξιολόγησης και πιο αποτελεσματικά το «παρεάκι» δεν θα είναι χρήσιμο για το ίδιο το παρεάκι ,
Η κρατική μηχανή και οι διορισμένοι στα ανώτατα αξιώματα των δημοσίων φορέων θυμίζουν την επική ατάκα του αείμνηστου Θανάση Βέγγου που είπε «την ψήσαμε» πετώντας την αρβύλα στον «κανονικό» αστυνομικό , Φθάνοντας στο ΑΤ ο «μαϊμού» αστυφύλακας και συνεργάτης του , ο αείμνηστος Κώστας Χατζηχρήστος όταν είδε τον Θανάση Βέγγο να έχει συλληφθεί του λέει «Σιγά μη μας τα πεις όλα»
Αυτή είναι η κρατική μηχανή μία «αρβύλα» που δεν φοριέται αλλά κρύβει χρυσάφι. Και το κυριότερο θα μας πεις αυτά που σε ρωτάμε λέει ο Χατζηχρήστος στον Βεγγο ,

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης